Googlet seg til Cornell

Publisert Sist oppdatert

Nils Andre Korsvoll (22) stortrives som student ved Cornell School of Hotel Administration.

I en alder av 22 år har han allerede rukket å tilbringe flere år utenlands. Etter et kort opphold i Norge tok utferdstrangen igjen over for sandefjordgutten Nils Andre Korsvoll. Nå er han første års hotellfagsstudent ved Cornell School of Hotel Administration.

Franske manérer

Etter å ha avsluttet grunnkurs hotell- og næringslivsfag ved Sandefjord VGS var planen at Nils André skulle ta VK1 Kokkefag og bli lærling hos Odd Ivar Solvold i Mathuset Solvold i hjembyen. Tilfeldighetene ville det annerledes, og han endte i stedet opp med å gå to år på kokkeskolen Lycée Hôtelier de la Rochelle, i byen La Rochelle to timer nord for Bordeaux i Frankrike.

- Der fikk jeg blant annet erfaring gjennom utplasseringen på en veldig bra fiskerestaurant som heter Les Flots, forteller Nils Andre, som ikke lot skrøpelige franskkunnskaper sette en stopper for drømmen om franske gourmetkunnskaper.

Deretter bar det hjem til mor og far i Sandefjord, der almennfaglig påbyggingsår ble unnagjort, samtidig som at sekken med erfaringen ble enda tyngre med ett års ansettelse ved restauranten Villa Provence.

Obligatoriske fag

Nå er mors kjøttkaker og hjemlige trakter i Sandefjord byttet ut med studenthybel, kantinemat og veldig mange timers flyreise hjem. Nils Andre virker strålende fornøyd med opplegget.

- Skolen er helt fantastisk. Det er veldig flinke professorer her, men de forventer mye tilbake fra oss studentene også, forteller han.

Dette første året må han ta en rekke obligatoriske fag innen restaurant, hotell og data.

- Foreløpig har jeg ikke så mange fag som er hands-on med hotell. Nå er det mest tall og analyse. Det er veldig uvisst hva jeg ønsker å gjøre videre etter å ha avsluttet studiene her., legger Nils Andre til. Han legger ikke skjul på at det er økonomifagene som er mest tiltrekkende så langt.

Hver eneste uke er det arrangementer ved skolen i regi av studentene. Her er det markedsføringselevene som trener på å selge inn sine produkter på messestand.

Smarte blondiner

Miljøet ved Cornell preges av at det koster 300.000 kroner i året for en student å gå her… Nils Andre har fått tildelt stipender og gode avtaler med Lånekassa. Mange av hans medstudenter kommer fra pent møblerte hjem, for å si det diplomatisk. Nils Andre forteller om Porsche Cayenner som cruiser rundt på campus, og inntak av Voss kildevann under forelesningene. Men penger eller ei, her holder det ikke med fars sjekkhefte for å komme inn. Gode karakterer er en forutsetning.

- Selv de dumme blondinene er smarte her, forteller en lattermild Nils Andre. – Det er ingen som bare greier å seile gjennom disse studiene.

Det er tilrettelagt for at studentene kan ligge strødd over bøkene 24 timer i døgnet, syv dager i uken. Blant annet er biblioteket døgnåpent og det holdes skriveverksted for alle interesserte studenter som ønsker hjelp med sin skriftlige fremstilling.

Omfattende

- Det er en tjukk søknadsbunke som skal sendes av gårde, og en omfattende prosess å ta fatt på, forteller Sandefjordsgutten. Han anbefaler at jobben med å samle inn all dokumentasjon og sende av gårde de første papirene bør starte i oktober måned – altså nesten ett år – før man ønsker å sette seg på skolebenken.

- X-antall kopier av all mulig utdanning, anbefalinger fra rådgivere og lærere, stiler som skal skrives og tester som skal tas og visumsøknad – alt tar tid, sier Nils Andre. Dessuten må skolepengene betales innen juni. To måneder før skolestart.

Nils Andre trives veldig godt ved skolen, og skal fullføre alle fire årene i universitetsbyen Ithaca i nordre New York.

- Mamma sa til meg før jeg reiste hit bort at jeg ikke måtte finne meg en amerikansk kjæreste. Det har jeg ikke gjort heller. Kjæresten min, som jeg møtte her borte er svensk, forteller Nils Andre lurt.

Dermed er sannsynligheten – i hvert fall foreløpig – stor for at vår hjemlige hotellbransje skal få glede av den tallglade, hotellfagutdannede kokken fra Sandefjord om bare noen få år.

Alle som ønsker å kontakte Nils Andre med spørsmål om Cornell University eller Lycée Hôtelier de la Rochelle, er velkommen til å gjøre det på e-post adresse: [email protected]

Thumbnail Image: