Nordmenn mer motivert etter ferien

Publisert Sist oppdatert

Det er klart høyest sammenlignet med hva folk fra Sverige, Danmark, Frankrike, Storbritannia, Spania, Tyskland, Italia og USA svarer i den omfattende Expedia-undersøkelsen.

Mens 50 prosent av den norske befolkningen føler seg mer motiverte og produktive etter ferien, svarer 39 prosent av svenskene og 42 prosent av danskene det samme. Spanjolene kommer dårligst ut med bare 27 prosent.

Nær halvparten – 47 prosent – av nordmennene i undersøkelsen sier også at de føler seg uthvilt og forynget på personlig plan etter en ferie.

– Vi nordmenn verdsetter ferien vår høyt, noe vi også ser igjen i valgene vi tar når vi bestiller reiser. Vi unner oss litt ekstra i ferien. På Expedia.no ser vi blant annet at nordmenn er lengre borte enn reisende fra andre land, halvparten av oss bestiller hotell som har fire stjerner eller mer, og vi starter ferieforberedelsene tidlig, sier markedsdirektør Charlotte Gogstad i Expedia.no

I snitt bestiller nordmenn pakkereiser 58 dager før avreise – noe som tidligere enn noen andre land.

– Jeg tror kombinasjonene av disse tingene, og at vi velger oss spennende reisemål, gjør at nordmenn klarer å nyte og hente seg inn igjen i løpet av ferien. Årets vinner blant nordmenn som har bestilt sommerferien på Expedia.no er USA, foran land som Italia, Frankrike, Spania og Storbritannia, sier Gogstad.

Sjekker jobbmail på ferie
Men selv om vi blir både uthvilte og mer motiverte for jobb etter en ferie, legger vi ikke arbeidet helt bort når vi har fri. Sammenlignet med ferierende briter, franskmenn, tyskere, italienere, spanjoler, dansker, svensker og amerikanere, er det nemlig ingen andre som sjekker jobbeskjeder på mail og voicemail like ofte som ferierende nordmenn. Tre av ti nordmenn holder enn viss kontakt med jobben på ferie, mens bare 14 prosent av spanjolene sjekker jobbmeldinger mens de er på ferie.

Minst startvansker etter ferien
Nordmenn er også blant de som har minst startvansker etter ferien. Bar e 14 prosent av norske arbeidstakere har problemer med å starte på arbeid igjen etter ferien. Dette er – sammen med Danmark – lavest av alle landene i undersøkelsen. Til sammenligning svarer 36 prosent av franskmennene at det er vanskelig å starte på arbeid igjen etter endt ferie

Expedia-undersøkelsen, som er utført av Harris Interactive, viser at 75 prosent av alle nordmenn bruker alle feriedagene de får i løpet av et år, mens 25 prosent velger å ikke ta ut alle dagene i løpet av året. 16 prosent av disse lar være å ta ut mellom en til fem dager, mens fem prosent velger å ikke ta ut å mellom seks og ti feriedager.

I de andre landene i undersøkelsen bruker 68 prosent av de spurte alle feriedagene sine. Svensker og italienerne er de som oftest lar være å bruke alle feriedagene de har til rådighet. Både i Sverige og i Italia dropper så mange som en av to å ta ut alle feriedagene.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS