FORNØYD: Food & Beverage Manager på Scandic Nidelven, Espen Teigseth, hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal og Stephen Twining.

Seier nr. 13 for Scandic Nidelven

I går kveld ble det klart at frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang er kåret til Norges aller beste. Hotellet gikk til topps foran Britannia Hotel og Thon Hotel Rosenkrantz i kåringen Twinings Best Breakfast.

Publisert

– Dette er utrolig stas! At Scandic Nidelven nok en gang troner på toppen i denne konkurransen er ikke annet enn imponerende og velfortjent. I Scandic har vi i mange år hatt et sterkt fokus på å servere gjestene våre den beste frokosten i Norge, sier Helene Skjenneberg, direktør for mat og drikke i Scandic. 

Tar frokosten til nye høyder

Mer enn 400 frokoster i hele Norge er vurdert i kåringen av landets aller beste hotellfrokost. Med årets seier har Scandic Nidelven vunnet kåringen hele 13 ganger i løpet av de femten årene konkurransen har eksistert. For hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal, betyr det likevel ekstra mye å få seierspokalen i år.  

–  Jeg er utrolig stolt over alle våre fantastiske medarbeidere som gir alt hver eneste dag for at vi skal kunne levere landets aller beste hotellfrokost. I år kjenner jeg at prisen også varmer litt ekstra, da vi har mange nye ansatte på teamet, inkludert ny frokostansvarlig, ny kjøkkensjef og ny direktør for mat og drikke. Jeg tror at kombinasjonen av nye krefter sammen med våre erfarne frokosthelter, har løftet oss til nye høyder, både når det gjelder service og utvikling, sier Vassdal.

Tidenes yngste kjøkkensjef

I en alder av 25 år er Martin Trana Flak tidendes yngste kjøkkensjef på Scandic Nidelven. Med det følger et stort ansvar. Siden han inntrådte stillingen i februar i år, er det likevel samtalene med gjestene som har gjort størst inntrykk.

UTVALG: Frokosten på Scandic Nidelven inneholder et enormt utvalg og et skyhøyt nivå.

– Det er først og fremst en ære å få jobbe med Norges beste frokost. Det er utrolig inspirerende å få jobbe i en hotellkjede der frokostkulturen er så sterk, og med et team som er så fremoverlent og lidenskapelig opptatt av god frokost. Jeg elsker å ha kontakt med alle de flotte leverandørene våre som gjør det mulig å holde på med frokost på dette nivået. Det beste med jobben er nok likevel alle de gode samtalene med gjestene våre ved Nidelven, forteller Flak.

Skal bli enda bedre

Med en årlig målsetning om 30 prosent fornying og utvikling av Norges beste frokost, sørger Scandic Nidelven for at gjestene hele tiden får nye og spennende frokostopplevelser. Vassdal tror det har vært avgjørende for at hotellet har klart å hevde seg i frokostkåringen gang på gang.

– Skal man nå til topps i en kåring som dette kreves kontinuerlig utvikling. Derfor arbeider vi hele tiden med å gjøre Norges beste frokost enda bedre. I år har vi blant annet fått en helt ny vegansk frokostbuffet, en ny og utvidet vaffelstasjon og et enda bedre tilbud i vår barista-bar. I tillegg fokuserer vi på lokale og kortreiste råvarer og utvikler våre egne produkter i samarbeid med lokale leverandører. Nylig lanserte vi blant annet et eget knekkebrød i samarbeid med Lykkemat i Selbu, som er laget på surdeig med norsk svedjerug og kjerner, sier Vassdal.

I tillegg til nye og spennende produkter på menyen, har også frokostsalen på Scandic Nidelven fått seg et løft.

– I år har vi også fremhevet våre virkelige frokosthelter, alle våre fantastiske ansatte, med bilder og beskrivelser av dem som nå pryder frokostrestauranten vår. Dermed kan gjestene våre bli enda bedre kjent med menneskene bak Norges beste frokost, sier Vassdal.

Topp tre

Ifølge arrangør Haugen-Gruppen er det mange hoteller som har tatt steg på frokostfronten, og konkurransen har blitt gjort ekstra spennende i år med åpningen av Britannia Hotel. De ga Scandic Nidelven sterk konkurranse helt til mållinjen, og vil høyst sannsynlig komme til å kjempe om gullet i kommende år.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har tidligere vært på pallen, og vant blant annet sølv i 2016. De har lenge hatt kvaliteten på plass, og har nå også i større grad lykkes med service og personlig oppfølging, og får i år en velfortjent 3 plass.

Thon Hotel Lofoten og Scandic Hell var begge på pallen i fjor, og er de to hotellene som var nærmest pallen i år. Begge leverer en meget god frokost, med høy kvalitet og god stemning i begge frokostsaler.

Juryens begrunnelse:

Scandic Nidelven:

En frokost som har mye å gi til alle, og som ivaretar ønskene til et bredt spekter av gjester. Alltid hyggelig stemning, og lokaler som er blitt romslige og hyggelige. God og bredt utvalg og en imponerende evne til å fornye seg hele tiden, noe som har vært avgjørende for at de fortsatt er vinnere. Flinke til å vise gjestene oppmerksomhet, samtidig som de tilpasser seg deres behov. Flinke til å finne de spesielle og lokale leverandørene, og høy kvalitet på maten.

Britannia Hotel:

En helt ny type frokostopplevelse i Norge: Dette er som å spise frokost på restaurant, samtidig som hotellet har beholdt bufféen. Tør å gjøre noe annet enn det som er vanlig; lykkes veldig bra med det og har stort potensial til å nå enda lenger. Godt bemannet og flinke til å forklare gjestene hvordan frokosten fungerer i praksis. Høy standard og kvalitet både på tallerkenretter og buffé. Et nytt tilbud som fremdeles ikke er helt ferdig innarbeidet og gjennom barnesykdommene, men en usedvanlig spennende start.

Thon Hotel Rosenkrantz Oslo:

Et hotell som alltid har hatt kvaliteten på maten på plass, og som nå også lykkes med service og kultur de fleste gangene. Godt utvalg av det meste, med en kombinasjon av «signaturretter» som lammepølsen og det brede honningutvalget og nyere innslag. Får veldig mye ut av lokaler der logistikken er vanskelig og plassen begrenset. De fleste varegrupper holder høyt nivå på både kvalitet og tilbud.

Powered by Labrador CMS