Svensk og norsk vinner i Linie Award
Kokk og bartenderkonkurransen Linie Award, arrangert av Arcus i Oslo i går kveld, ble vunnet av den svenske kokken Patrick Hassel fra Thörnströms kök i Gøteborg og den norske bartenderen Halvor Digernes fra baren Fuglen. Begges evne til å framheve akevitten på en original måte ble avgjørende hos dommerne.
Mens det var sjuende gang Linie Award ble arrangert for kokkene var det føste gang bartenderne skulle i ilden.
Som i kokkekonkurransen var det en fra hvert av de nordiske landene som stilte til start. Finalistene var valgt ut på bakgrunn av innsendte drinkoppskrifter som en jury hadde sett, smakt og luktet på.
Halvor Digernes sin drink hadde mange spennende ingredienser, som for eksempel løvetannrot, men hovedingrediensen var Linie Aquavit. En enstemmig jury var ikke i tvil – Halvor Digernes sin drink var best. Vi kommer tilbake med nærmere beskrivelse av drinken i neste utgave av Hotellmagasinet.
Premien, ved siden av heder og ære, er en sjekk på 15.000 kroner, en plakett samt en ukes arbeidsopphold på den kjente amerikanske baren Death & Company i New York.
MAT
Blant kokkene var det fire unge herrer med variert bakgrunn som stilte til start. Norske Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven i Trondheim nådde ikke helt opp denne gangen. Vant gjorde Patrick Hassel i sin første kokkekonkurranse noen gang. Patrick har sitt daglige virke på Thörnströms Kök, ikke langt fra den søndre enden av populære Avenyen i Gøteborg og i gangavstand fra Liseberg.
Hassel har forelsket seg i den norske kongekrabben og dette var en av hovedingrediensene i hans rett, sammen med laks.
Hassels premie var også på 15.000 kroner samt et to ukers arbeidsopphold hos Mathias Dahlberg på Grand Hotell i Stockholm.
Juryformann Geir Skeie var fornøyd med retten til vinneren, men lot det skinne gjennom i sin avslutning at kokkene må lære seg å tilbrede råvarene skikkelig og få fram de beste smakene sammen med en god saus før de begynner med for mye stafasje og pynt på tallerkenen som bæres ut til gjestene.
