Klar for Brussel

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Til uka er Norges kandidat til Europafinalen i Bocus d`Or på plass i Belgias hovedstad for å gjøre de siste forberedelsene til årets store mål. I går inviterte Ørjan Johannessen sponsorer og presse på en matbit og en prat på Kulinarisk Akademi i Oslo.

 

– Til dere som er nervøse for at dette ikke skal gå bra kan jeg bare si – ta det helt med ro. Jeg har vært og sett og smakt på det Ørjan skal servere i Brussel og det holder i lange baner. Det var eksepsjonelt godt, sa president i Bocuse d`Or Norge, Eyvind Hellstrøm under sammenkomsten.

Mandag reiser Ørjan og teamet nedover til Brussel og setter opp en base på Thon Hotel EU, der de skal gjøre to gjennomkjøringer før finalen.

– Det kan også hende at jeg gjør noen endringer der nede. Det spørs hva jeg finner av ferske råvarer for eksempel på grønnsaksmarkedet, sier Ørjan. Han føler at han har alt under kontroll og at han nå har fått alt på plass – også designelementene for den store konkurransen er nå på plass.

– Jeg har fått forberedt meg slik jeg hadde planlagt. Jeg har unngått sykdom og har fått gjort de gjennomkjøringene jeg skal, så langt. Jeg har ikke vært syk på 10 år så det biter nok ikke på i år heller, sier vestlendingen med et lite smil.

Under presse og sponsortreffet var det også flere kokkekolleger på plass. Harald Osa i stiftelsen Norsk Matkultur roste de nye unge kokkene som kommer opp og fikk støtte av Eyvind Hellstrøm.

– Det er flere enn en gang vi har lurt på – hva skjer nå. For vi har ikke sett noen lysende stjerner. Så dukker det ene unge talentet etter det andre opp i konkurransene, så jeg er overbevist om at vi skal til Lyon og konkurrere om VM-tittelen i januar neste år, sier Hellstrøm.

Det er totalt 20 kandidater som samles til Europafinalen i Brussel. 12 av disse går til det uoffisielle verdensmesterskapet for kokker i Lyon i januar 2013. Der de møter kokker fra hele verden.

– Det er ikke noe offisielt verdensmesterskap, men det er den mest prestisjefylte kokkekonkurransen som blir arrangert i verden, forteller Harald Osa, som selv har vært i Lyon flere ganger.

Mesterskapet går av stabelen 20. og 21. mars på Horeca Lifemessen i Expo Hall 5.

Teaser:

Til uka er Norges kandidat til Europafinalen i Bocus d`Or på plass i Belgias hovedstad for å gjøre de siste forberedelsene til årets store mål. I går inviterte Ørjan Johannessen sponsorer og presse på en matbit og en prat på Kulinarisk Akademi i Oslo.

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS