- Gleder meg

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I morgen braker det løs for Ørjan Johannessen og assistent Julie Ekse Jenssen i Bocuse d'Or Europe.

26-åringen fra Bekkjarvik i Hordaland representerer hele Norge under årets Bocuse d'Or Europa. Den siste uken har han og hans team brukt på forberedelser i Brussel, med jevnlige oppdateringer på Facebook

 

20 nasjoner deltar i konkurransen, og de 12 beste går videre til den prestisjetunge konkurransen Bocuse d'Or i Lyon i januar neste år. 

Teamet består i tillegg til Ørjan selv av Julie Ekse Jenssen fra Lillestrøm som commis (20) og Odd Ivar Solvold fra SMAK i Sandefjord som coach. Sammen med dem har han forberedt seg godt til konkurransen, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven som består i å presentere et fiskefat og et kjøttfat der hovedråvarene er sjøtunge, reker og kylling (Label Rouge).

Ifølge Julie hadde teamet en god gjennomkjøring.

- Det er betryggende, sier hun i en pressemelding. 

- Ja, alt er gått etter planen. Nå gleder jeg meg bare til onsdag, sier Ørjan. 

 

Startskuddet for Ørjan går onsdag 21. mars klokken 09.10. Fem timer senere, nøyaktig klokken 14.10 skal han presentere fiskefatet. Kjøttfatet skal presenteres 35 minutter senere, klokken 14.45. De endelige resultatene blir offentliggjort kl. 17.30 onsdag kveld. 

Konkurransen kan følges live på WEB-TV.

 

Norge har hevdet seg godt i kokkekonkurransen siden Bocuse d'Or ble etablert i 1987. 

 

Norske deltakere og plasseringer i Bocuse d’Or Lyon:

1987: Arne Brimi                                 Semifinalist

1989: Eyvind Hellstrøm                     5. plass

1991: Lars Erik Undertun                  Sølv

1993: Bent Stiansen                            Gull

1997: Odd Ivar Solvold                      Bronse

1999: Terje Ness                                 Gull

2003: Charles Tjessem                      Gull

2005: Tom Victor Gausdal                Sølv

2007: Sven Erik Renaa                      Beste fisk

2009: Geir Skeie                                 Gull

2011: Gunnar Hvarnes                      Bronse

 

Norske deltakere og plasseringer i Bocuse d’Or Europe:

2008: Geir Skeie                                  Gull

2010: Gunnar Hvarnes                       Sølv

  

Teaser:

I morgen braker det løs for Ørjan Johannessen og assistent Julie Ekse Jenssen i Bocuse d'Or Europe.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Ørjan Johannessen sikret seg en plass i Bocuse d'Or Europe da han vant tittelen Årets kokk i Norgesmesterskapet under Smak-messen i fjor. (Foto: Paul Paiewonsky)
Powered by Labrador CMS