- Gleder meg
I morgen braker det løs for Ørjan Johannessen og assistent Julie Ekse Jenssen i Bocuse d'Or Europe.
26-åringen fra Bekkjarvik i Hordaland representerer hele Norge under årets Bocuse d'Or Europa. Den siste uken har han og hans team brukt på forberedelser i Brussel, med jevnlige oppdateringer på Facebook.
20 nasjoner deltar i konkurransen, og de 12 beste går videre til den prestisjetunge konkurransen Bocuse d'Or i Lyon i januar neste år.
Teamet består i tillegg til Ørjan selv av Julie Ekse Jenssen fra Lillestrøm som commis (20) og Odd Ivar Solvold fra SMAK i Sandefjord som coach. Sammen med dem har han forberedt seg godt til konkurransen, og gleder seg til å ta fatt på oppgaven som består i å presentere et fiskefat og et kjøttfat der hovedråvarene er sjøtunge, reker og kylling (Label Rouge).
Ifølge Julie hadde teamet en god gjennomkjøring.
- Det er betryggende, sier hun i en pressemelding.
- Ja, alt er gått etter planen. Nå gleder jeg meg bare til onsdag, sier Ørjan.
Startskuddet for Ørjan går onsdag 21. mars klokken 09.10. Fem timer senere, nøyaktig klokken 14.10 skal han presentere fiskefatet. Kjøttfatet skal presenteres 35 minutter senere, klokken 14.45. De endelige resultatene blir offentliggjort kl. 17.30 onsdag kveld.
Konkurransen kan følges live på WEB-TV.
Norge har hevdet seg godt i kokkekonkurransen siden Bocuse d'Or ble etablert i 1987.
Norske deltakere og plasseringer i Bocuse d’Or Lyon: 1987: Arne Brimi Semifinalist 1989: Eyvind Hellstrøm 5. plass 1991: Lars Erik Undertun Sølv 1993: Bent Stiansen Gull 1997: Odd Ivar Solvold Bronse 1999: Terje Ness Gull 2003: Charles Tjessem Gull 2005: Tom Victor Gausdal Sølv 2007: Sven Erik Renaa Beste fisk 2009: Geir Skeie Gull 2011: Gunnar Hvarnes Bronse
Norske deltakere og plasseringer i Bocuse d’Or Europe: 2008: Geir Skeie Gull 2010: Gunnar Hvarnes Sølv
|
