Rezidor med rekordmange nye rom

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

 Rezidor Hotel Group har akkurat avsluttet sitt tredje år med åpning av rekordmange nye rom. I 2010 åpnet Rezidor hele 7,200 nye rom for sine gjester. De tilsvarende tall for rom i 2008 er 6,500 rom og 2009, 7,100 roms. – Gjennom hele den globale økonomiske nedturen har vi fortsatt å vokse i det planlagte tempo. Det vil si at vi har vokst på en måte som har gjort at vi har kontroll over finansene og at alle hotellene har kommet inn i vår business modell, sier Puneet Chhatwal (bildet), Senior Vice President & Chief Development Officer i kjeden. 

Hotellmagasinet møtte den indiskfødte nestsjefen i Rezidor under åpningen av Park Inn på Gardermoen. Han er ikke redd for å trekke fram åpningen i Milano tidligere i år som et av høydepunktene.
– Vårt Radisson Blu Hotel, Milano, er et av de stiligste hotellene i byen. Skal vi trekke fram andre hoteller så kommer Radisson Blu Gautrain Hotel, i Sandton Johannesburg, i hjertet av Sør Afrikas viktigste finansområder og luksushotellet Radisson Royal Hotel i Moskva, høyt opp på listen. Dette siste er det tidligere Hotel Ukraina, en av Stalins lengendariske sju søstre skyskrapere, sier Chhatwal.
Rezidor har i tillegg til å bygge hoteller i 2010 også kjøpt seg opp i nye markeder. I april overtok de driften av tidligere Reval Hotels. Dette er den største kjeden i de baltiske stater. Her ble det 2300 nye rom fordelt på 10 hoteller i Latvia, Estland, Litauen og Russland.
– Det har ikke bare vært enkelt. Bankene har ikke stått i kø for å finansiere hoteller, men vi har klart oss bra. Spesielt er vi fornøyd med overtagelsen av Reval-hotellene i de baltiske statene. Det har vært en suksess fra dag en og vi har med det fått et sterkt fotfeste og blitt en stor aktør rundt hele Østersjøen i et marked det blir vanskelig å slå oss på, sier han med et lurt smil.


Park Inn
Kjeden åpnet 18 hoteller under Park Inn varemerket i 2010. Blant de nye byene som fikk Park Inn hoteller i 2010 var Frankfurt, Oslo og Stockholm.
– Disse siste er hoteller som viser at Rezidor fortsatt har suksess i det vi kaller for vårt hjemmemarked. Vi mener vi nå har posisjonert oss riktig for å være med på den oppturen som nå kommer etter hvert som finanskrisen slipper taket. Våre hovedmerker er Radisson Blu og Park Inn by Radisson som er de største i sitt segment i Europa, sier Chhatwal.
Akkurat nå har Rezidor rundt 20.000 nye rom under utvikling i Europa, Midtøsten og Afrika. Disse skal være klare til å ta imot gjester i løpet av de neste tre årene. Han er ikke veldig konkret når vi kommer inn på dette, men han gleder seg til renoveringen av Hotel Norge i Bergen er over og 100 nye rom står klare til å ta imot gjestene.
– Vi har vel 8-10 prosjekter under utvikling i Skandinavia, sier Chhatwal, som understreker at Park Inn skal få en sterkere posisjon i Norden enn de har i dag.
– Det er plass til flere Park Inn hoteller i Oslo og andre norske byer, sier han.
– Samtidig som vi skal utvikle og bygge nytt så skal vi ta vare på det vi har. Vi har flere hoteller som går under kategorien ”gamle”. Og disse skal ikke framstå som gamle, sier han med et smil og understreker at han er veldig fornøyd med den økonomiske utviklingen i de nordiske landene. Spesielt i Sverige har Rezidor hatt en meget god utvikling i 2010.


Framtid
Selv om han er litt hemmelighetsfull om de Skandinaviske landene så opplyser han at kjedens strategi er å vokse. Gjerne ved å bygge nye hoteller.
– Både Russland og Afrika er steder der vi ønsker å utnytte potensialet. Det er mangel på internasjonale kjente hotellkjeder på disse stedene. Konkrete prosjekter som skal stå klare i 2011 er blant annet et helt nytt Missoni hotell i Kuwait. Det er et modig prosjekt der vi skal kombinere de arabiske landenes farger med Missonis design. Jeg gleder meg til å det står klart. I Sverige har vi to prosjekter som kommer til å åpne i 2011. Radisson Blu Waterfront med 414 rom i kombinasjonen med Skandinavias største konferansesenter i Stockholm, mens vi får et helt nytt Park Inn hotell i Västra Hamnen i Malmø. Begge de svenske vil åpne i løpet av første halvdel av 2011, opplyser Puneet Chhatwal.


Priser
De siste årene har internasjonal hotell business sett at prisene har rast nedover. Kanskje ikke så mye i Norden, men blant annet i Dubai har prisene sunket med opptil 45 prosent. Men nå viser internasjonale tall at romprisene sakte er på vei oppover.
– Det er slik at først forsvinner kundene – så faller prisene til kundene fram til de kommer tilbake igjen. Så kan man øke prisene igjen og da er det viktig at man ikke øker raskere enn kunden er villig til å betale, smiler Puneet Chhatwal.
Han har vært i Rezidor-systemet i mer enn 12 år og har sett selskapet utvikle seg fra et nordisk selskap til en verdenskjent og verdensomspennende hotellkjede. Han har også vært med på rebrandingen fra SAS til BLU.
– Vi er fornøyd med den omleggingen, selv om mange gjester fortsatt kaller oss SAS-hotellet. Det gjør oss egentlig ingen ting. Ute i verden står SAS for nordisk kvalitet og blir vi synonymt med det kan vi leve med det, sier Puneet Chhatwal og ser seg rundt på det nye Park Inn Hotellet på Gardermoen. Et hotell han er veldig fornøyd med. Både hvordan markedet har tatt i mot tilbudet og hvordan utviklingen av prosjektet har skjedd i samarbeid med OSL.


Fra åpningen den 2. september til begynnelsen av desember har hotellet hatt mer enn 14.500 boende gjester og hele 17.500 mennesker har vært innom møterommene.
 

Main Image:
Thumbnail Image: