Planlegger flytende snøflakhotell i havet ved Tromsø

Femstjerners luksushotell i havet skal lokke nordlysturister.

Publisert Sist oppdatert

«Har du sett på maken», spør itromsø.no. Avisa siterer en rekke utenlandske medier på at selskapet Dutch Docklands planlegger et snøkrystall-formet luksushotell utenfor Tromsø.

Hotellet har navnet «The Krystall», ha en diameter på 120 meter, 86 rom og spa. Og ja, det skal flyte på vannet - og det i en ennå ikke navngitt fjord i nærheten av ishavsbyen.

Dutch Docklands spesialiserer seg på flytende konstruksjoner, og har jobbet med konstruksjoner både på Maldivene, i midtøsten og i USA. Ideen til hotellet kom som et samarbeid mellom Dutch Docklands og norske entreprenører. Arkitekt er nederlandske Koen Olthuis i selskapet Waterhouse. Han bekrefter overfor itromsø at byggestart er satt til midten av neste år, og at hotellet har vårt under planlegging siden 2008.

I et intervju med Nord24 sier han at det ikke var meningen at nyheten skulle komme ut nå.

- Plutselig ble jeg bare kontaktet av hele verden. Egentlig hadde vi tenkt å vente til vi hadde kommet skikkelig i gang, men så har media fått nyss i dette på en eller annen måte. Men responsen fra verdenspressen er jo fantastisk, sier Koen Olthuis.

Han sier flytende hoteller er vanskeligere å bygge enn vanlige, og at det The Krystall derfor trolig vil ta nesten to år å bygge.

En stor del av hotellet skal bygges i plast for å gi gjestene til nordlyset. Atkomst skjer via sjøveien, og hotellet skal forsyne seg selv med energi og være økologisk bærekraftig.

Olthuis opplyser at hotellet ikke kan ligge midt ute på havet på grunn av storm og bølger, og at utbyggerne derfor er på leting etter et grunt og beskyttet sted. Ifølge Nord24 skal norske entreprenører stå for byggingen, men det er ennå ikke kjent om hvilke disse er.

Byråd for byutvikling i Tromsø, Britt Hege Alvarstein, sier hotellplanene er helt ukjente for henne, men at kommunen er mottakelig for nye ideer og planer.

Powered by Labrador CMS