STOLT: Petter Stordalen var med på markeringen.

​Oslos viktigste hotell til Choice

I løpet av 2019 har Nordic Choice Hotels åpnet tre prestisjehoteller i Oslo. Nå har hotellkjeden inngått et tett samarbeid med Oslos minste hotell.

Publisert


PS:hotell ble åpnet i 2011 som en arbeidstreningsarena i regi av OsloKollega. Nå har attføringsbedriften inngått et samarbeid med Nordic Choice Hotels og blitt omdøpt til PS:hotel by Nordic Choice. Relanseringen ble markert med gatefest på Vulkan hvor byrådsleder Raymond Johansen sto for den offisielle tilknytningen sammen med Petter A. Stordalen.

– PS:hotel by Nordic Choice symboliserer mye av det jeg tror på som forretningsmann. Vi har jobbet med mangfold og å inkludere folk som står utenfor arbeidslivet i mer enn ti år. OsloKollega har lang erfaring med arbeidsinkludering og arbeidstiltak, og nå bidrar vi med systemer og kunnskap om hotelldrift. Det er vinn-vinn at menneskene som får arbeidserfaring på PS:hotel by Nordic Choice blir reell og etterspurt arbeidskraft for oss og andre i servicebransjen, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Nordic Choice Hotels.

– Jo mindre forskjeller, jo bedre

Sammen med to private aktører, er Oslo kommune aksjonær i OsloKollega, og byrådsleder Raymond Johansen understreket viktigheten for kommunen å bidra til attføringsarenaer.

– En av de største levekårsutfordringene vi har i Oslo, er områder hvor man ikke er i jobb. Dette er noe som kan bidra til å bidra til å redusere forskjellene i samfunnet, og et samfunn med små forskjeller, er et godt samfunn for alle, sa Johansen i sin tale.

NAV-direktør Sigrun Vågeng deltok på markeringen med en dialog med Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, om hvordan man kan lykkes som en inkluderende arbeidsgiver i samarbeid med NAV.

31 rom

PS:hotel by Nordic Choice består bare av 31 gjesterom, et lite møterom og restaurant. Gjennom NAV har man likevel til en hver tid rundt 40 ansatte som gjennomgår arbeidstrening før de forhåpentligvis kommer i ordinært arbeid. Hittil i år er seks ansatte gått videre til fast jobb på andre hoteller i Nordic Choice Hotels.

– Vi har fått en utrolig varm mottakelse fra Choice-familien og nå dundrer de inn med sitt profesjonelle maskineri. La det ikke være noen tvil, Nordic Choice Hotels er genuint opptatt av å bidra til et inkluderende samfunn. Og så handler dette egentlig ikke om noen av oss. Sammen er vi et verktøy for å redusere utenforskapet. Det er enkeltmennesket vi heier på og brenner for å hjelpe, sier Skjalg Havåg, administrerende direktør i OsloKollega.

Diverse fakta:

OsloKollega er en av Oslos største arbeidsmarkeds- og inkluderingsbedrifter.

PS Hotell åpnet dørene i 2011.

Hotellet har ca. 40 arbeidsplasser gjennom NAV.

Hotellet har ca. 10 teamledere fra OsloKollega som fungerer som avdelingsledere.

I 2018 hadde Nordic Choice 1100 personer i praksis.

369 av disse fikk fast jobb etter endt praksisperiode.

Hittil i år har seks kandidater fra PS blitt ansatt hos Choice, og 17 er for tiden i praksis.

Kandidatene fra PS har til nå hatt 100 prosent ansettelsesrate hos Choice.

Av de seks som har blitt ansatt i år, har Nordic Choice blant annet fått en flott resepsjonist på The Hub, kjøkkenhjelp på Gabels Hus og Leangkollen, housekeeping på Grand Central og nattevakt på Folketeatret.

Powered by Labrador CMS