GÅR FOR GULL: Scandic har satset knallhardt på frokost, og det betaler seg: I år er hele ti Scandic-hoteller videre til seminfinalen for å kåre norges beste hotellfrokost.

Hotellkjeden dominerer frokostkåring. Se hele listen

Ti Scandic-hoteller videre til semifinalen i Twining’s Best Breakfast.

Publisert Sist oppdatert

Region Øst:

Thon Hotel Oslofjord, Støtvig Hotel, Lily Country Club, Scandic Lillestrøm, Scandic Ambassadeur Drammen og Hotel Riviera

 – Jeg er stolt av innsatsen til frokostheltene våre, sier direktør for mat og drikke i hotellkjeden, Morten Malting.

Twining’s Best Breakfast er det uoffisielle norgesmesterskapet i hotellfrokost, og arrangeres årlig av Haugen-Gruppen. 

Dommerne i konkurransen vurderer frokostene ved mer enn 400 hoteller over hele landet, og kårer deretter vinnere per region. Finalen i den prestisjetunge frokostkonkurransen arrangeres på høsten, og der kåres hotellet som har Norges beste frokost.

Sterk frokostkultur

Region Midt:

Britannia Hotel, Hotell Frøya, Scandic Nidelven, Scandic Hell og Clarion Hotel & Congress

I årets versjon av konkurransen har Scandic ti semifinalister fordelt på fem av seks regioner. Det er klart flest blant hotellkjedene som er med i kåringen. 

Hotellene som er plukket ut er:

Scandic Lillestrøm, Scandic Ambassadeur Drammen, Hotel Norge by Scandic, Scandic Sunnfjord, Scandic Nidelven, Scandic Hell, Scandic Ishavshotel, Scandic Alta, Scandic Kristiansand Bystranda og Scandic Park Sandefjord, heter det i en pressemelding fra Scandic-kjeden. 

Region Nord:

Thon Hotel Harstad, Thon Hotel Kirkenes, Scandic Ishavshotel, Trasti & Trine, Scandic Alta, Thon Hotel Lofoten og Radisson Blu Hotel Tromsø

Oslo:

Hotel Bristol, Amerikalinjen, Thon Hotel Rosenkrantz, The Hub og Sommerro

Region Sør:

Scandic Kristiansand Bystranda og Scandic Park Sandefjord

– Vi har skapt en sterk kultur for frokost her i Scandic, og har medarbeidere som strekker seg langt for å skape fantastiske opplevelser for gjestene våre. Vi har folk som står opp midt på natta for å levere frokost i særklasse, og jeg er rett og slett stolt over innsatsen til frokostheltene våre, sier direktør for mat og drikke i Scandic Norge, Morten Malting.

Årets konkurranse er den 17. i rekken, og arrangøren beskriver nivået på hotellfrokostene i Norge som skyhøyt. Det er kåret semifinalister i to ulike kategorier, kjedehoteller og frittstående hoteller, og denne inndelingen vil også gjelde i finalen som avvikles i høst.

Helhetlig frokostopplevelse

Arrangøren opplyser at bærekraft vil være et fokusområde i konkurransen i år.

Region Vest:

Hotel Alexandra Loen, Hotel Union Øye, Hotel Norge By Scandic, Quality Hotel Maritim, Clarion Hotel Stavanger, Scandic Sunnfjord, Hotel Ous XVI og Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

– Det er utrolig gledelig å høre. Vi har lenge ment at den beste frokosten også kan være den mest bærekraftige. Vi jobber systematisk for å utnytte råvarene våre, og har gjennom målrettet arbeid klart å redusere svinnet fra buffetene våre til et minimum. Det er vi stolte av, sier Malting.

I tillegg til bærekraft, vurderes frokostene ut ifra kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

– Frokost er utrolig viktig for de som bor på hotellene våre. Vi er opptatt av å gi gjestene den beste starten på dagen, og ser hele tiden etter måter å forbedre oss på, sier Malting. ­­

– Vi er på utkikk etter den helhetlige frokostopplevelsen når vi er ute og vurderer leveransen på hotellene. Det er viktig at man blir tatt imot på en hyggelig måte, at man finner et intimt og koselig sted å sitte, og at man blir fulgt opp på en god måte av de ansatte. Logistikken i frokostsalen har mye å si for opplevelsen, og så er selvfølgelig sortimentet avgjørende. Det trenger ikke å være så mange artikler i frokosten, det viktigste er at det tilbys produkter av høy kvalitet, sier juryleder Lars Erik Underthun.

Powered by Labrador CMS