POPULÆRT: Norges beste hotellfrokost er blitt et fenomen. Bildet er hentet fra Thon Hotel Rosenkrantz Oslo som ble nummer tre nasjonalt, men kåret til Oslos beste i fjor.

Har testet 300 hotellfrokoster: – Skyhøyt nivå

Skal vurdere 400 hoteller før finalen.

Publisert Sist oppdatert

Det er 17. gang Twinings Best Breakfast, som arrangeres av Haugen-Gruppen AS, skal kåre Norges beste hotellfrokost i november. Nytt av året er at det skal kåres vinnere i to hotellkategorier: Frittstående og enkeltstående. Frokosten blir grundig vurdert ut fra en rekke kriterier.  

LES OGSÅ: Her solgte de frokost for 140 000 kroner 

– Det kommer stadig nye konsepter, ikke minst innen lokalmat. Vi syns derfor det er mest riktig å kåre to vinnere i to ulike kategorier denne gang, sier markedssjef i Haugen-Gruppen, Lene Risa Andersen (42) til Hotellmagasinet.

IMPONERT: Markedssjef Lene Risa Andersen sier nivået blant hotellfrokostene er skyhøyt.

Risa Andersen sier de nærmer seg 300 vurderinger av totalt 400, og i løpet av sommeren skal alle hoteller være besøkt og vurdert.

I august kåres fylkesvinnerne. Disse går automatisk videre til finalen. Finalistene blir i tillegg vurdert av en ekstern jury bestående av kjendis-kokkene Lars Erik Underthun, Ørjan Johannesen og kokebokforfatter Ellen Aabol. Det fjerde jurymedlemmet er hemmelig.

– Vi har et salgsapparat fordelt over hele landet som besøker hotellene. Det spises ikke fysisk frokost alle steder, men det inntas frokost på alle de store hotellene, sier Risa Andersen.

I fjor var det Scandic Nidelven som delte førsteplassen med Britannia Hotel. Førstnevnte har vunnet konkurransen 14 (!) ganger. Premien er diplom og en utsmykket tekanne.

– Nivået er skyhøyt, og det er imponerende hvor mange hoteller som leverer fantastisk frokost. Det legges ned mye jobb ute hos hotellene, som tar kåringen veldig seriøst. Vi har et nært og godt samarbeid med hotellene, sier hun.

Powered by Labrador CMS