Rica Nidelven Hotel best igjen

Publisert Sist oppdatert

Gjennom siste halvår av 2008 har dommerpanelet i Twinings Best Breakfast besøkt landets hoteller, på jakt etter den beste frokostbuffeen. Et utvalg av hotellene som utmerket seg ble finalenominert, noe som innebærer nok et jurybesøk. Finalejuryen har bestått av mesterkokk Lars Erik Undertun, matfotograf Bengt Wilson, TV-kokk Wenche Andersen, og 10. generasjon i tedynastiet Twinings, Stephen Twining.

Konkurransen har vært enda tøffere enn tidligere, og dommerpanelet kan melde om mange hoteller som har lagt enda mer innsats i hotellfrokosten det siste året. Flere og flere innser at frokosten ved hotellet er en svært viktig faktor, som skiller de gode hotellene fra de mindre gode. Twinings Best Breakfast er en påminnelse for hotellene om å holde kontinuerlig fokus på frokosten, og skal være en inspirasjon til å strekke seg ytterligere!

Kriteriene i Twinings Best Breakfast er blitt endret, når konkurransen nå har gått av stabelen for femte gang.

For det første ønsker vi at alle hotell i realiteten skal ha muligheten til å nå høyt opp i konkurransen, sier Simen Eivindson Haugberg, kategorisjef i Haugen-Gruppen. Det skal ikke være noe krav at utvalget skal være veldig stort. Detaljerte kriterier erstattes derfor med mer generelle kriterier. For det andre, vekter vi enda sterkere enn tidligere alt det som har med service å gjøre. Dett er gjort på bakgrunn av innspillene fra hotellbransjen selv

De nye kriteriene i Twinings Best Breakfast er delt inn i to grupper, som hver teller 50 %.

· Under kategorien PRODUKT, teller følgende kriterier:
o Mat- og drikkeutvalg
o Kvalitet på mat og drikke
o Presentasjon
o Informasjon.

· Under kategorien SERVICE teller disse kriteriene:
o Ankomst og mottakelse
o Atmosfære
o Personlig service
o Renhold og ryddighet
o Smil og vennlighet.

I årets versjon av Twinings Best Breakfast fant juryen tre hoteller som utmerket seg spesielt. Etter nøye vurdering har de kommet frem til følgende rangering:

1 Rica Nidelven Hotel (Trondheim)
2 Radisson SAS Plaza (Oslo)
3 Rica Ishavshotel (Tromsø)

Alle de beste hotellene i Twinings Best Breakfast har satset på service, men likevel er det dette momentet som til syvende og sist skilte de aller beste, lyder finalejuryens kjennelse. Vi har hatt en rekke meget gode frokostopplevelser, sett gode utvalg og gode og innbydende frokostbuffeer. Det lille som skilte, gikk på momenter som mottakelse, personlig service og det ekstra lille smilet. Generelt har nivået på de beste frokostene blitt vesentlig hevet gjennom de totalt fem rundene med Twinings Best Breakfast, og dette er et faktum som er meget hyggelig å registrere! At flere og flere velger å satse på service, er også svært positivt. Frokosten er ofte det siste inntrykket en hotellgjest har av sitt opphold. Ved å servere gode frokostopplevelser, er sannsynligheten for et godt totalinntrykk enda større!

Det var i 2004 Haugen-Gruppen startet opp med kåringen av den beste hotellfrokosten i Twinings Best Breakfast. Dette er et tiltak som er satt i gang for å bidra til økt inspirasjon, kreativitet og nytenkning rundt videreutvikling av hotellenes frokosttilbud, sier Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen. Som leverandør av Twinings te og en rekke andre kjente frokostprodukter, ser vi at hotellene i større og større grad ønsker å tilby gjestene en frokost som gir oppholdet en fin avslutning og et hyggelig sisteinntrykk av hotellet. Dette gjenspeiles i fokus på service, utvalg og atmosfære i frokostsalen. Det at man ser forbedringer hos så mange av hotellene er meget hyggelig, og viser at konkurransen har grepet godt om seg i den norske hotellbransjen, sier Haugberg.

 ,

Thumbnail Image: