Møtes til kokkedyst i Herning

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Det er lagt opp til en nervepirrende mat-dyst i verdensklasse når Nordens ti dyktigste kokker kjemper om tittelen "Nordens beste kokk" under Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning 18-20 mars. 

- Det blir en spennende konkurranse i år. Det er ti virkelig dyktige finalister, og vi håper å sende et tydelig signal om at det nordiske kjøkken fortsatt er en gastronomisk høyborg, og at nordiske kokker er bransjens absolutte høydehoppere, sier restauratør Uffe Nielsen, president i Nordisk Køkkenchef Forening og KF Danmark i en pressemelding. 

 

I verdenstoppen

De nordiske kokkene  ligger helt i toppen i både verdensmesterskaper og Bocuse d'or. Norge har verdens beste kokkelandslag, Danmark er innehaver av titlene Verdens  Beste Restaurant og Verdens Beste Kokk. Ved de kommende nordiske mesterskapene skal den regjerende danmarksmester Mette Hvarre Gassner fra restaurant Ti Trin Ned kjempe om gullet, med Morten Mortensen som Wild Card. Christian A. Pettersen representerer Norge, og Adam S. Bjerck er Wild Card. Sverige stiller med Martin Hansen og Phi Nghi Thanh Le, Finland med Eerik Mansikka Vanhempi, Toni Toivanen Nuorempi og Jorma Haranen Tuomari, mens Òlafur Àgustsson og Gìsli Mattias Auòunsson representerer Island. 

- Sett med danske briller har vi en sterk kandidat i Mette Hvasse Gassner, men det er et vanvittig skarpt felt i år, og det blir en hard kamp bak komfyrene i finalen i Herning, mener Nielsen. 

 

Fem retter

Deltakerne skal lage en fem-retters meny i løpet av fem timer. Maten skal tilberedes ut fra en råvarekasse, hvis innhold først blir kjent på finaledagen under Foodexpo i MCH Messecenter Herning. 

De nordiske kokkemesterskapene har på kort tid fått internasjonal anerkjennelse og respekt, hvilket blant annet betyr at verdenspresident for WACS, Gissur Gudmundsson, har valgt å overvære de nordiske kokkemesterskaper i Herning fremfor Bocuse d'or i Frankrike. 

- Vi er meget stolte over at verdensrpesidenten kommer til finalen i Herning. Vi kjemper for å skape Europas beste kokkekonkurranse, og derfor er det et stort klapp på skulderen at han velger å komme hit fremfor til Bocuse d'or, sier Nielsen. 

 

Andre gang

Dette er andre gang at det nordiske kokkemesterksapet blir avholdt under Foodexpo. Første gang var i 2010, og MCH gleder seg til gjensynet med de nordiske stjernekokkene.

I tillegg til kokkekonkurransen blir det avholdt en internasjonal skole for kokkedommere i forbindelse med Foodexpo 2012. Det er første gang noensinne på dansk jord, og Danmark er nå blant det fornemme selskap av åtte land som kan  avholde internasjonale dommerskoler. 

Teaser:

Det er lagt opp til en nervepirrende mat-dyst i verdensklasse når Nordens ti dyktigste kokker kjemper om tittelen "Nordens beste kokk" under Foodexpo 2012 i MCH Messecenter Herning 18-20 mars. 

Main Image:
Thumbnail Image: