UNG KUNSTNER: Tar du turen innom Radisson RED på Økern i Oslo kan du få se utstillingen til kunstneren Martine B. Mortensen.

På dette hotellet får kunstnere stille ut egen kunst

Radisson RED Oslo Økern satser på ny kunst fra unge og uetablerte kunstnere.

Alle hoteller har kunst. Gammel og ærverdig kunst. Dette er i tråd med hotellets konsept hvor Radisson RED har som formål å levere kunst-, musikk- og kulturopplevelse til sine gjester.

Den første kunstneren er allerede utstilt på hotellet. Martine B. Mortensen – en ung og lovende lokal kunstner fra Groruddalen.

– Et hotell som arena er en spennende galleriløsning for utstilling av kunst med sine tusenvis av gjester gjennom et helt år. Derfor har vi lansert et nytt konsept i tråd med REDs filosofi hvor vi tilbyr unge, nyetablerte kunstnere muligheten til å stille ut sin kunst til publikum og potensielle kjøpere. Dette uten noe som helst kostnader for leie av utstillingsplass eller potensielt salg av sin kunst formidlet gjennom hotellet, forteller Salg- og Markedssjef, Fen Wang ved Radisson RED Oslo Økern, i en pressemelding.

UTSTILLING: 20. januar skal det være utstilling og konsert på Radisson RED, Økern.

– Vi håper dette kan engasjere, inspirere og utvikle unge talenter. Og det gleder vi oss til å formidle, legger hun til.

20.januar skal hotellet ha en såkalt Vernissage hvor det blir utstilling av kunstverket til Martine B. Mortensen og konsert fra den unge og nyetablerte artisten SAGE i hotellets Rooftop BAR i 12.etg.

– Med skilte foreldre, neglisjering og alkohol rundt mine nærmeste var det lett å tegne fantasier i mattebøkene på skolen. Det var en fin måte å glemme det vonde på den tiden og man fant en frihet i tegning, forteller Martine.

Etter ungdomsårene var det en lang pause før Mortensen fant fram penselen igjen. Det var helt fram til midten av tyveårene hun fant ut at maling var en riktig vei å gå og i 2019 bestemte henne for å satse på sin kunst. Det har siden ført henne til utstillinger iblant annet Norge, Italia og Spania før hun nå blir den aller første kunstneren som stiller ut på Radisson RED Oslo Økern.

– Jeg er utrolig takknemlig for å være den første til å kunne stille ut på Radisson Red. Som kunstner er det vanskelig å komme seg opp og frem, og til tider veldig ensomt. Derfor føler jeg meg utrolig heldig som får denne muligheten til å stille ut malerier og samtidig ha et fantastisk samarbeid. I tillegg syntes jeg hotellets verdier og satsing er utrolig spennende og unikt. Det å bringe kunst og kultur inn i det flotte hotellet etter min mening skaper liv og sjel, sier kunstneren Martine B. Halvorsen.

Powered by Labrador CMS