Tilbake til fordums prakt

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Erfare håndverkere er hyret inn for å restaurere Kongesalen i Sjømilitære Samfund i Horten. Salen skal tilbake til samme forfatning som den var i da den sto klar for 130 år siden.

Det er Alliero-avdelingen Bratfoss Restaurering som er engasjert for å utføre det faglig utfordrende prosjektet på det herskapelige og tradisjonsrike bygget på Karljohansvern i Horten, som i dag er hotell.

Restaureringen blir gjennomført som resultat av et stort spleiselag mellom Foreningen Sjømilitære Samfund og Vestfold Fylkeskommune, Virksomhet for kulturarv, samt støtte fra industribedrifter og andre interessegrupper.

Kongesalen skal settes 130 år tilbake. (Foto: Birgitte Henriksen)

 

Bratfoss kan skilte med unik kompetanse og erfaring innen håndverksmessig restaurering, og med seg på laget har de håndverkere fra Malermester C. Kristoffersen & Sønn i Horten og Malermester Studsrud i Østfold, som på denne måten får tilført verdifull kompetanse opparbeidet av Bratfoss gjennom mange år med restaureringsarbeider i Oslo-området.

– Målet er å tilbakeføre storsalen til en forfatning som er mest mulig lik den opprinnelige, da den var ny i 1883, sier initiativtakeren og leder av Husstyret, Sverre Fiskaa ved Sjømilitære Samfund, i en pressemelding.

– Arbeidene skal være ferdige innen 18. april, og den populære salen er allerede booket for blant annet brylluper, konfirmasjoner og firmaarrangementer utover våren og sommeren.

Jobben omfatter restaurering av tak, vegger, søyler og gulv, herunder omfattende arbeider med stukkatur, tapet og malte flater. Bratfoss-teamet som jobber ved Sjømilitære Samfund ledes av prosjektleder Henning Prøitz og prosjektleder for malerarbeidene, Benny Karlsson. Gipsmakermester Pablo Lopez ved selskapets gipsmakeri i Oslo leder stukkaturarbeidene. Gamle el- og VVS-anlegg er demontert og nye lagt skjult av lokale firmaer.

De erfarne Bratfoss-håndverkene inngår i et bredt fagmiljø av håndverkere i Alliero-konsernet, og har gjennom årene restaurert en lang rekke historiske og verneverdige bygninger. For tiden jobber de blant annet med rehabilitering av Eidsvollsbygningen i forbindelse med 200-årsjubileumet neste år, vedlikehold i De Kongelige Statseide eiendommer og vindusrehabilitering i Regjeringskvartalet etter ødeleggelsene den 22. juli 2011.

– Vi er alltid glade for slike faglig utfordrende prosjekter, der de ansattes opparbeidede kompetanse kan brukes for å bevare verdier og tilbakeføre eiendommer til sin opprinnelige prakt, sier malermester Magne Bratfoss, sjef i Bratfoss Restaurering.

 

Teaser:

Erfare håndverkere er hyret inn for å restaurere Kongesalen i Sjømilitære Samfund i Horten. Salen skal tilbake til samme forfatning som den var i da den sto klar for 130 år siden.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Det tradisjonsrike bygget ligger i vakre omgivelser på Karljohansvern i Horten. (Foto: Birgitte Henriksen)
Powered by Labrador CMS