Markerer seg i Sildabyen

Publisert Sist oppdatert

 

 

 

 

Femten minutter fra flyplassen og to minutter fra Haraldsgata ligger nye ”Scandic Haugesund”. Hotellet, som i typisk haugesundsk ubeskjedenhet titulerer seg som ”byens nye flaggskip”, rommer det meste: En stor frokostsal, hotellbar, treningsrom, 153 hotellrom, samt møte- og konferanselokaler for opptil 275 personer. Den største salen har plass til 120 personer, og det er 12 møterom.

Prosjektet består av to bygg: Et nybygg, samt et rehabilitert eldre teglsteinsbygg. Det inneholder konferansedelen, mens hotellrom og tilhørende fasiliteter ligger i nybygget vegg i vegg. På langsiden dekker hotellet et helt kvartal. Der sto Folkets Hus før.

INNHOLDSRIKT OG VEDLIKEHOLDSVENNLIG

– En vurderte å bruke Folkets Hus videre, men besluttet at det rimeligste ville være å rive, forteller Knut Førland, HMS-leder hos totalentreprenør Engelsen Totalentrepriser AS.

Det rehabiliterte teglsteinsbygget består ifølge ham av flere hus som er bygget sammen. Fasaden er fredet, mens alt innvendig, inkludert etasjeskillere og vegger, er revet. Bak de gamle, vernede teglsteinsveggene har entreprenøren bygget det nye konferansesenteret.

Nybygget har seks etasjer over bakken, og parkering, trimrom og tekniske rom i underetasjen. På gateplan er frokostsalen med tilhørende storkjøkken, resepsjon og hotellbar. De fem soveromsetasjene er bygget over samme lest, og inneholder både gode rom for bevegelseshemmede, samt connectionrom for familier på tur. Scandic sine egne interiørarkitekter har bestemt innredningen.

TRYGT BYGG

Utenfor Folkets Hus var det en liten park, som blant annet inneholdt to trær. Nabobygg er Vår Frelsers Kirke, et vakkert teglsteinsbygg, samt moderne bygninger. Hotellet har høy kvalitet både innvendig og utvendig, og på det visuelle uttrykket. Arkitekten har lagt vekt på at bygget skal tilføre området en verdi samtidig som det speiler andre bygg i området.

Scandic Haugesund er et rent elementbygg. Fasaden har fått høyglanspolerte element og glassplater. Av arkitektoniske årsaker er elementene litt forskjøvet i forhold til hverandre. Det ser ut som om de er vinklet ut fra fasaden, som fiskeskjell på en fiskekropp.

– Det er gjort av visuelle årsaker, og det kan nok illustrere en sild. Men vi har blitt spurt om vi har vært uheldige med plasseringen av elementene, forteller Knut Førland med et lite smil.

Bygget er ca. 50 x 20 meter. Underetasjen er hovedsakelig stedstøpt, bortsett fra i noen områder hvor det var så trangt at det måtte elementer til. Oppover i etasjene er det brukt hulldekkeelementer og søyler, mens skilleveggene mellom hotellværelsene er elementer. De er bærende, brannhemmende og lyddempende. Hotellet har to heiser, hvorav den ene er en båreheis, samt en hovedtrapp og en trapp for rømming.

STOLTE

Over 20 arbeidsplasser, 153 moderne hotellrom, restaurant, og et eget konferansesenter med plass til 320 personer og en trivelig lobbybar med kaffe latte og sunne middagsretter. Dette er noe av det Scandic kan tilby tilreisende og byens befolkning når hotellet nå åpner dørene for sine gjester.

Miljø, design og tilgjengelighet er stikkord for Scandics virksomhet. Alle de 153 rommene har nordisk design, og er bygget i henhold til svanens kriterier for miljøhotell. 15 av rommene er også spesialtilpassede handikaprom, helt i tråd med Scandics fokus på smarte løsninger. Helse er viktig for Scandic, og hotellet har eget treningssenter.

– Vi er stolte av å kunne tilby tilreisende og Haugesunds befolkning et splitter nytt hotell, sentralt plassert midt i Haugesund. Byen har lenge hatt behov for flere overnattingsplasser, blant annet i forbindelse med kulturarrangementene, sier Bengt Nordang som selv er fra Haugesund og nå har flyttet hjem for å være hotelldirektør ved Scandic Haugesund. – Allerede før åpning har vi mange bookinger. Når gleder vi oss til å få åpnet dørene og vist det flotte produktet vi tilbyr, legger Nordang til.

SKAL BLI NORGES STØRSTE KJEDE

Scandic har i dag 16 hoteller i Norge, og skal i løpet av en toårsperiode åpne fem nye hoteller her til lands. I Norden og Nord-Europa teller kjeden 151 hoteller, et antall som økes til over 200 hoteller i løpet av få år.

– Scandic er Nordens ledende hotellkjede. Vi ønsker å bringe suksessen vi opplever i resten av Norden hjem til Norge. Våre eiere satser på Norge, og Haugesund vil være et viktig bidrag for at vi skal nå våre ambisjoner om å bli den største hotellkjeden i Norge, sier Geir Lundkvist, administrerende direktør for Scandic i Norge.

Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS