Konferanse og natur

Publisert Sist oppdatert

Håholmen har vært klippfiskvær siden begynnelsen av 1700-tallet. I 1898 kjøpte Bård Bergseth, Ragnar Thorseths morfar, stedet og slo seg ned her. Været var i drift fram til 1960 og familien Bergseth bodde her fast fram til 1975.

Siden 1989 har Kari og Ragnar Thorseth gitt det tre hundre år gamle fiskeværet nytt liv. Igjen er den vakre og værbitte øya blitt et attraktivt møtested for mennesker. Men nå samles her nøkkel-personell fra bedrifter og organisasjoner som søker et annerledes og bedre miljø og omgivelser når viktige saker skal drøftes og avgjøres. Ragnar Thorseth var utsatt foren ulykke for noen år siden og familien valgte daå selgestedet. Håholmen Havstuer er i dag eid av Berg-Jacobsen gruppen i Molde under navnet Classic Norway Hotels.

Driftrsselskapet innehas avElin Gullhav Moltubakk som ogsåer daglig leder for senteret, som har Atlanterhavsvegen, sel og havørn som nærmeste naboer. Med seg i driften har hun til sammen18dyktige ansatte. HåholmenHavstuerhar i prinsippet helårsåpent, men avslutter året etter julebordene i midten av desember.

Saga Siglar
Et av Ragnar Thorseths hjertebarn var Saga Siglar. Vikingeskipet som havarerte under svært dramatisk forhold utenfor Frankrike på veg til verdensutstillingen i Sevilla i Spania.

Det som var igjen av båten ble tatt på land og utgjør nå rammen i Saga Siglar salen – den største konferansesalen på Håholmen.

Dette er en sal som fyller to funksjoner. Den første er som arena for fortellingene om oppdageren og arbeidsjernet Ragnar Thorseths mange opplevelser på de syv hav. Den andre er som konferansesal med alle tenkelige hjelpemidler når Håholmen trenger ekstra plass til sine gjester. Her kan man sitte både i og utenfor det som er igjen av båten som møysommelig er satt sammen igjen på værharde Håholmen. Når du sitter i båten og får fortellingen om Thorseths liv og opplevelser så får man et herlig avbrudd i et kanskje tungt kurs eller en stresset hverdag.

Ro og natur
Håholmen peker seg særlig ut som et rolig og inspirerende møtested. Dette er også stedet for å dra med dine utenlandske forretningsforbindelser og kunder når du ønsker å vise dem et annerledes, ekte og opprinnelig stykke Norge spekket med spennende og eksotiske aktiviteter.

Yttersida av den 50 mål store øya danner en siste skanse mot storhavet og leia like utenfor. På innersiden finnes en sjelden vakker naturhavn, godt skjermet for allslags vær. Et trettitalls bygninger - flere fra 17- og 1800-tallet - gir Håholmen preg av intim landsby og ekte kysthistorie.

Konferanser
- Vi har flere rom for konferanser – og vi har store muligheter til å gi konferansegjester en liten opplevelse ekstra gjennom naturen og steder i området som det er verdt å se på. Vi kan tilby både havfiske, seiltur med vikingeskip og selsafari – blant annet, sier Elin Gullhav Moltubakk. Hun kunne trygt tatt med noen rosende ord om kjøkkenet. Der lokale matressurser benyttes på en ypperlig måte.

Håholmen er bilfri. Man kjører Atlanterhavsvegen utover og parkerer på land og blir hentet av en båt fra Håholmen. Dette kan være en gammel fiskeskøyte eller et vikingeskip. På vegen ut og inn er det mulig å se mye av faunaen i nærområdet. Da vi var der ute satt en ørn og spiste frokost da vi ble fraktet inn til land tidlig på morgenkvisten.

Ferie og fritid
Fra midtsommer til uti august er det ferierende som stort sett overtar. Mange båter legger seg til i en skjermet båthavn, ogdet går fast båtrute hver hele time fra Atlanterhavsveien og retur slik at både daggjester og overnattingsgjester kan avlegge et besøk i kortere eller lengre tid.Da koser ungene seg med krabbefangst og fisking fra brygge eller båt, og mor og far gleder seg over fornøyde barn.

Thumbnail Image: