HOTELL-DUO: Martin og Martinus ønsker alle gjester velkommen. Men sannsynligvis uten sang.

Snart verdenspremiere i Stavanger

De garanterer ikke hverken sang eller dans, men hotell-duoen Martin og Martinus (!) lover i alle fall en kjempefest når hotellet Ydalir åpner dørene 14. mars.

Publisert

Universitetet i Stavanger (UiS) er trolig et av de mest fornøyde institusjonene i Norge om dagen, ettersom hotellgaven de mottok for to år siden, snart åpner dørene for de første gjestene.

For Smedvig-familien ga faktisk et fullverdig hotell med konferansefasiliteter til UiS. Anledningen til gaven var familiebedriftens 100-årsjubileum i 2015 og prosjektets verdi i millioner samsvarer med jubileet, altså 100.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Det er altså en lystig duo som skal sørge for å fylle hotellet med gjester og mening, nemlig hotelldirektør Martin Sagen og Martinus Helland, resepsjon- og konferansesjef.

Navnekombinasjonen deres er skummelt lik en velkjent popkombo, men i motsetning til tvillingparet fra Nordland er ikke målet å fylle opp arenaen med hylende ungpiker. «Vanlige» gjester holder i massevis.

Men Martinus Helland understreker at dette ikke kun er et hotell for UiS. 

– Gavens intensjon er at det skal være en gave som gir over tid; både ved å bidra økonomisk til UiS og ved å tilrettelegge for økt kunnskap. Overskuddet som hotellet generer vil hvert år gå til universitetet, samtidig som hotellets 12 leiligheter er tilrettelagt for langtidsboende. Det er altså et ønske at Ydalir skal være en arena for UiS sine behov; korte eller lengre opphold, møteaktiviteter og banketter. Men det er også viktig å presisere at dette blir et helt kommersielt hotell for alle og enhver, forteller Martinus Helland til hotellmagasinet.no

NB: Saken fortsetter under bildet.

Langsiktige planer

Smedvig har gjort mer enn å overlevere en pengesekk til universitetet. Hotellet er bygd i «Smedvig-stil» hvorpå hver murstein av tegl er lagt for hånd og kobberdetaljer omkranser detaljer av byggets sider mens hele taket blir belagt av kobber.

Innsiden får et nordisk og minimalistisk preg, med fremtidsrettede løsninger som ChromeCast-tilkobling på hvert rom. Det er tiltenkt at møbler og annen innredning skal være av god kvalitet slik at de består tidens tann; for eksempel vil Figgjo levere alt av porselen og alle rom vil få senger fra Jensen.

En ærena for læring

Hotellet har ambisjoner om å være en forskningsarena innenfor HORECA, hvorpå aksjonærene og Norsk Hotellhøgskole vil kunne sette nye idéer om hotelldrift på prøve. Hotellet vil bygge videre på den tradisjonelle hotellopplevelsen samtidig som nye løsninger implementeres. Hotelldirektør Martin kan berolige alle hotellfrokost-elskere om at frokosten vil ha et tradisjonelt preg med et godt utvalg av lokale kvalitetsprodukter.

– Hotellet er gitt fra en familie med lokal forankring med ønske om å løfte regionen, og det vil Ydalir bringe videre i sin drift. Vi tror at dagens gjest har et ønske om godt utvalg fra seriøse aktører og at gjestens behov varierer ved ulike settinger. Ønsker man å nyte en rolig kveld med Sushi på senga sammen med fortsettelsen av yndlingsserien fra Netflix-serie, eller om man ønsker en flottere 3-retters middag med jobben etter en dag med møteaktivitet, så har innleide kokker fra en lokal restaurant muligheten til «takeover» av vårt kjøkken. Dette tror Ydalir vil skape synergieffekter gjennom å spille hverandre gode i Norges beste matregion, sier Martin.

Powered by Labrador CMS