ØNSKER HOTELL: Her - med fantastisk beliggenhet - håper Levanger kommune at noen vil bygge hotell. Bygningen midt i bildet er revet, og hotelltomta ligger midt i ringen. Resten av havneområdet skal bli boliger i inntil seks etasjer.

– Stort behov for større hotellkapasitet

Levanger kommune inviterer til konkurranse om å bygge hotell på havna i Levanger.

Publisert Sist oppdatert

Kommunen skal selge tomta, men for å sikre at det blir et godt hotell som blir satt opp på tomta, ønsker kommunen å lage en konkurranse om å lage den beste løsningen, heter det i en pressemelding fra Levanger kommune.

– I første omgang ønsker vi å pre-kvalifisere inntil fire grupperinger som får tid og penger til å kna sammen et godt hotellprosjekt. En vesentlig del av konkurransen er å finne noen som kan drive hotellet. Uten driver blir det ikke bygd noe hotell, sier næringssjef Håkon Okkenhaug i Levanger kommune.

Her kan du lese mer om konkurransen

Det er stort behov for større hotellkapasitet i byen. Flere senger vil trekke til seg arrangementer som i dag legges til Stjørdal eller Trondheim fordi det ikke er nok overnattingssenger i Levanger.

Næringssjef Håkon Okkenhaug

Hotelltomta ligger på Ravns plass på havna. Det er mulig å bygge inntil 50 meter i høyden på tomta langt høyere enn sementtårnet som sto på nabotomta til inntil for kort tid siden. Byen i Trøndelag har drøyt 22 000 innbyggere.

De som er interessert har nå tiden fram til 16. juni på å lage grupperingen som kreves for å være med i den endelige konkurransen. Før sommeren skal det avgjøres hvem disse grupperingene er. Så brukes andre halvår til å finne løsningen før man konkluderer i konkurransen.

– Over lengre tid nå har det vært interesse fra flere parter om å få i gang salget av tomta. Det har vi nå klart å få til. Derfor er vi spent på hvor mange som synes dette er et attraktivt konsept, sier Okkenhaug.

Powered by Labrador CMS