GOD STEMNING: Hotelldirektør for Moxy Oslo X, Stine Engen (til venstre) har vært med på både opp- og nedturer på Hellerudsletta. Til venstre administrerende direktør for konferansesenteret X Meeting Point, Guro Øsmundset.

Slik gikk de fra konkurs til fulle hus

Gode tider for hotell- og konferansehotellet på Hellerudsletta.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har jobbet hardt og målrettet, og aldri gitt opp. Resultatene vi ser i dag hadde aldri vært mulig å oppnå uten dyktige ansatte, sier hotelldirektør for Moxy Oslo X, Stine Engen (42), til Hotellmagasinet.no.

Vi møter Engen og administrerende direktør for konferansesenteret X Meeting Point, Guro Øsmundset (42), på det flotte hotellanlegget som ligger et langskudd unna avkjøringen fra E6 ved Olavsgaard på Skjetten ved Lillestrøm.

Stine Engen (til venstre)) og Guro Øsmundset.

90 ansatte mistet jobben

952 sengeplasser fordelt på 436 rom, og 20 000 m2 med konferansesenter. Her kan det gjennomføres store konferanser, messer, konserter og annen møtevirksomhet uten at de er til sjenanse for hverandre. I ett og samme bygg. Det er tøft.

Øsmundset, som kom fra Radisson Blu Scandinavian Hotel i august, sier hun nærmest kom til dekket bord.

- Det har vært stor aktivitet i hele høst med arrangementer som har vært booket lang tid i forveien. Jeg ser veldig positivt på 2023, og jeg vet at det vil skje mye hos oss det neste året. Dette er et fantastisk kult sted som må oppleves, sier hun.

Stine Engen, også kjent fra realityserien Farmen på TV2, har vært sjef for hotellet siden åpningen for 5 ½ år siden. Det har vært noen år med opp- og nedturer:

I 2020 gikk hotellkonsernet Maribel konkurs med titalls millioner kroner i gjeld, og på Hellerudsletta mistet over 90 ansatte jobben. I tillegg slo koronaen ut for fullt. Men, heldigvis; de kom seg raskt på beina igjen. I dag driftes hotellet av Vastint, som også eier hotellbygningen mens Norway AS, som er et datterselskap av Interogo Holdning, har driftsselskapet.

Inn med egg og bacon

Konferansesenteret er overtatt av Norlandia Hotel Group og Hellerudsletta Eiendom. Merkevaren Moxy eies av amerikanske Marriott.

- Konkursen var en grusom tid. Det var jeg som måtte gi beskjed til de ansatte at de var permitterte. Det er ikke noe jeg ønsker å gjøre igjen, sier Engen alvorlig.

Og fortsetter:

- Når jeg ser tilbake på starten her er det lett å se at vi ikke passet inn i det norske markedet. Noe av det første jeg gjorde var å endre frokosten på hotellet. Egg og bacon ble en del av hverdagen.

Hun smiler. Og skryter igjen om gjengen i Moxy:

- Det er flere som har vært med fra starten, og selv om vi alle har vært klar over at hotellet er annerledes enn konkurrentenes, har vi vært tro mot konseptet. Se bare i dag; vi er blitt et attraktivt sted for alle grupper. Det er svært gledelig.

- Men hvordan har dere klart å gjøre hotell- og konferansedelen her på Hellerudsletta så attraktivt?

- Vi har utviklet oss, vært flinke til å følge markedet og har en svært god salgsavdeling. I tillegg mye arbeid. De som har lagt messer og konferanse hit kommer tilbake. Det er annerledes hos oss enn i Oslo: Her er det ingen andre steder å reise til, men til gjengjeld har du supre fasiliteter, god mat og drikke. Vi ligger også praktisk og sentralt til i forhold til Oslo og Gardermoen, og har et nytt og stilfullt hotell. Det er det mange som setter pris på, forteller hotelldirektøren.

Mens hotellet holder åpnet i julen for gjester, tar X Meeting Point juleferie. Det er første gang hotellet holder åpent i julen.

Powered by Labrador CMS