FINGER'N PÅ FATET: Ole-Petter Hagfors i Sevan satser knallhardt på fingermat fra Midtøsten, som for eksempel hummus og falafel.

Vil ha meze på norske tallerkener

Et svensk selskap som har spesialisert seg på libanesisk mat, snuser nå på det norske markedet.

Har du hørt om meze? Det er midtøstens svar på tapas; en mengde deilige småretter som man kan sitte lenge og plukke i mens man skravler og drikker vin. Typiske retter er hummus og falafel.

Du har garantert smakt det, om du har vært på libanesisk restaurant!

Til Norge via Sverige

Nå kommer fingermaten også til Norge, via Sverige! Det er selskapet Sevan, som i Sverige omsetter for en kvart milliard, som nå er i ferd med å finne veien til norske kjøkken; både proffe og i de tusen hjem.

SKYNDA PÅ, BOSSE: Sevan stilte på SMAK med smaksprøve-utdelere fra Sverige - alle iført jakke med denne påskriften på ryggen.

- Meze er i stor grad vegetarisk, noe vi tror føyer seg fint inn i en trend der folk ønsker å spise mindre kjøtt. Dessuten er det godt, veldig godt! sier key account Ole-Petter Hagfors i Sevan AB, avdeling Norge, i Drøbak.

Han stilte på SMAK-messen med kokk fra Midtøsten og smaksprøve-utdelere fra Sverige. Sistnevnte kategori stilte for øvrig med stor påskrift på skjorteryggen:  «Yalla yalla, meze för alla!»

Sevan har også et annet slagord, som understreker at utvalget er stort og eksotisk: «Tusen og en rett».

Avtale med Slåtto

- Det er først og fremst hummus og falafel vi satser på nå innledningsvis, sier Hagfors.

Sevan Norge har nylig fått distribusjonsavtale med Slåtto, og noen produkter har sluppet inn på Meny i frivillig listing.

Fingermaten produseres i Sverige, og er ifølge Hagfors laget for å falle i smak blant svensker og nordmenn, og ikke nødvendigvis innvandrere fra Midtøsten.

PS! Det er tydelig at meze er i vinden: Også Santa Maria stilte på SMAK med fingermat fra Midtøsten som hovedsatsning.

Powered by Labrador CMS