STORTRIVES: William Fosser kom tilbake til Citybox for tredje gang i februar i år - denne gang som hotellsjef i hovedstaden.

– Mange forbinder budsjetthotell med noe som ikke er så bra - men der skiller vi oss ut

William Fosser styrer kjedens flaggskip i hovedstaden.

Publisert Sist oppdatert

Citybox:

Hotellkjeden åpnet sitt første hotell i 2006, og har hovedkontor i Bergen. Hovedaksjonær er familien Smith-Sivertsen med 81 prosent. I tillegg er det et par hundre småaksjonærer.

Adm.dir. er Eivind Hjulstad. Citybox har seks hoteller hvorav fire i Norge. Kjeden skal åpne en rekke hoteller i årene som kommer.

Med et snittbelegg på 95 prosent i juni og juli, har det vært en svært hektisk sommer på Citybox i Oslo sentrum.

Ifølge den nye hotellsjefen, William Fosser (31), er 70 prosent av gjestene utenlandske. Ogcc nesten all innsjekk foregår digitalt. 

– Alle ansatte jobber hardt for at vi til enhver tid skal ha alle rom tilgjengelig og klare for gjestene. Med så mange gjester og 341 rom, skjer det ting titt og ofte og det blir slitasje. Det er viktig å holde alt vedlike slik at gjestene er fornøyde, sier Fosser til Hotellmagasinet.

Alle gode ting er tre

1. februar i år fikk den 31 år gamle Oslo-gutten mulighet til å overta som hotellsjef. Og han stortrives i rollen.

Han kjenner godt til hotellet fra før. For William har nemlig jobbet ved hotellet to ganger tidligere: Første gang jobbet han ved hotellet i tre år som henholdsvis resepsjonist og førsteresepsjonist før han sluttet og tok turen til tidligere Nordic Choice Hotels hvor han var ansatt i kundesenteret.

GÅR GODT: Citybox Oslo går svært godt økonomisk og beleggmessig. Hotellet med 341 rom har hatt et snittbelegg på 95 prosent i juni og juli.

Så bar det tilbake til Citybox. Denne gang på hovedkontoret som revenue manager i to år. Før han igjen søkte lykken et annet sted. Da som rådgiver hos Ruter.

Men alle gode ting er tre. I februar kom William tilbake. Og nå har han totalt åtte år hos hotellkjeden. 

– Hva er det som er så spesielt med Citybox, William?

– Det er et fantastisk sted å jobbe med godt miljø og flotte kolleger både på hotellet og hovedkontoret.

Drømmer om utlandet

– Hotellet i Oslo er spesielt på mange måter. Vi er et helårshotell. Mange forbinder budsjetthotell med noe som ikke er så bra, men der skiller vi oss ut med god standard, flotte lokaler og rom – og gode senger. Selv om vi ikke har de samme fasilitetene som mange andre hoteller, oppnår vi svært gode tilbakemeldinger på Booking.com.

Citybox-kjeden er i vekst, og skal åpne flere hoteller i inn- og utland de kommende par årene. William, som er bosatt med samboer og barn i Fetsund, ønsker å utvikle seg videre internt.

– Jeg sier ikke nei takk til et utlandsopphold hvis muligheten skulle dukke opp. Men det må bli på sikt. Nå skal jeg jobbe hardt for at Citybox Oslo skal forbli belegg-vinneren i byen i årene som kommer, sier William Fosser.

Powered by Labrador CMS