BT Tower rager høyt over de fleste andre bygninger i London.

Landemerke i London blir hotell

Ikoniske BT Tower er solgt for 3,6 milliarder kroner. Nå skal landemerket bli hotell. 

Publisert Sist oppdatert

Siden åpningen i 1965 har BT Tower vært et av Londons mest fremstående landemerker. Nå er bygget solgt til hotellkjeden MCR Hotels.

Dette synet har prydet Londons skyline siden 1965.

Bygningen var i mange år Londons høyeste bygning, og raget 188 meter over bakken dersom man inkluderte den 13 meter høye antenneseksjonen. Tårnet sendte telekommuniasjonssignaler fra hovedstaden til resten av Storbritannia. Det er mange år siden antenneseksjonen har hatt noen funksjon, men i likhet med resten av bygget er den vernet som et landemerke. 

Nytt bruksområde

Telekomselskapet BT Group har eid bygget siden 1984, men sender i dag sine signaler ut via andre, mindre installasjoner enn det gigantiske tårnet midt i London. I tillegg er selskapet midt i en prosess hvor de skal kutte kostnadene kraftig. De valgte derfor å selge bygget, og prisen ble altså i overkant av 275 millioner pund, eller drøyt 3,6 milliarder norske kroner. Den nye eieren MCR Hotels sier i en pressemelding at målet er å gjøre det ikoniske bygget om til et ikonisk hotell, og beholde BT Towers posisjon som et av Londons store landemerker. 

Lang prosess

Betalingen vil foregå over flere år, parallelt med at BT tømmer bygningen for utstyr, og MCR Hotels gjør bygget klart til sitt nye bruksområde. Åpningen av det nye hotellet ligger altså noen år frem i tid. 

MCR Hotels eier rundt 150 hoteller, inkludert det historiske landemerket TWA Hotel i New York, som er designet av Eero Saarinen. Nå har selskapet altså fått et nytt landemerke i porteføljen sin. 

Powered by Labrador CMS