SATSER: Adm. dir. i Brødrene Backmann, Arild Bekken, sammen med hotelldirektør Ingrid Stokka Sagen.

Bygger om til 160 rom i Fredrikstad

Nå skal hotellet i Fredrikstad renoveres.

Scandic Norge har nettopp signert en femårig franchiseavtale med eierne av Scandic City i Fredrikstad. Nå skal hotellet både renoveres og utvides, skriver Scandic-kjeden i en pressemelding.

Scandic City har vært en del av Scandic-porteføljen siden selskapet kjøpte opp Rica i 2014. Hotellet ligger i Fredrikstad sentrum, og har i dag 110 rom, restaurant, bar, konferansefasiliteter og en populær kulturscene. For å ruste hotellet for fremtiden, blir både rom og fellesarealer pusset opp i disse dager, og det er også planlagt å øke kapasiteten med minimum 50 rom.

Les også: 40 nye rom og konferansedel i Elverum

- Vi er veldig glade for å ha signert en ny avtale med Scandic City. Det er viktig for oss å være til stede i en så attraktiv region, og vi ser med spenning på alle planene de har for å utvikle hotellet videre, sier direktør for forretningsutvikling i Scandic Norge, Wendel Holdener.

Det er Brødrene Bøckmann AS som eier kvartalet som huser hotellet, og som er ansvarlig for driften. Administrerende direktør Arild Bekken forteller at de renoverte ti av hotellets rom og bad før pandemien. Nå skal de pusse opp de resterende 100 rommene og badene. Renoveringsprosjektet omfatter også nye dører, låssystemer og korridorer.

Les også: Renoverte for 200 millioner

Scandic City skal også bli større, heter det i pressemeldingen. Målet er at det innen 2026 skal bygges minimum 50 nye rom, slik at hotellet får en samlet kapasitet på 160 rom i sentrum av plankebyen. Byggearbeidet er ventet å starte i 2024, og både under den pågående og den kommende renoveringen vil hotellet være i normal drift.

- Fredrikstad er en by i utvikling og vekst, og har tatt mange steg fremover som turistdestinasjon de siste ti årene. Vi ønsker å videreutvikle denne fantastiske eiendommen, og sikre en fortsatt sterk og synlig posisjon i bybildet, sier Bekken.

Les også: Hotellsjefen har ansatte fra 14 nasjonaliteter

Scandic City er nå i prosess med å bli svanemerket, og har som mål at arbeidet med dette skal være ferdigstilt til våren. Svanemerket er den tøffeste og mest omfattende miljøsertifiseringen for hoteller, og skiller seg fra andre ved at kravene som stilles er absolutte.

Powered by Labrador CMS