Hotelldirektør Frode Åkerland gleder seg over det 'nye' hotellet på Hamar. Snart åpner hotellet bistro med 200 sitteplasser.
Hotelldirektør Frode Åkerland gleder seg over det "nye" hotellet på Hamar. Snart åpner hotellet bistro med 200 sitteplasser.

Har pusset opp hotellet for 200 millioner. Det har gitt resultater

Scandic Hamar tilbyr 302 rom og 1000 sengeplasser. Og snart åpner de bistro.

Publisert Sist oppdatert

- Vi er heldige her på Scandic Hamar; vi har jevn og god aktivitet og er vertskap for mange arrangementer. Det må vi takke en god salgsorganisasjon og dyktige booking-medarbeidere for. I tillegg har hotellet et godt rykte. Vi leverer, sier hotelldirektør Frode Åkerland (44).

Hotellmagasinet.no møter den blide hedmarkingen over en kopp kaffe på hotellet som bare ligger et langskudd unna Briskeby stadion. Her – med to kjøpesentre på hver sin side – ligger et av Innlandets største hoteller.

Utvider med bistro

Julen 2020 startet Scandic Hamar den siste av flere utbygginger, og i april 2021 kunne hotellet skimte med 63 nye hotellrom, nye møterom i toppetasjen, restaurant og mer til. Kostnad: 200 millioner kroner. Det betalte gårdeier Utstillingsplassen Eiendom AS som eies av forretningsmannen Terje Haugan.

- Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra gjestene. Hamar er blitt en feriedestinasjon. Hit kommer stadig flere familier for å feriere. Visit Mjøsa har gjort en god jobb for å sette Hamar på kartet, sier Åkerland.

Scandic Hamar kan tilby 302 rom og 1000 sengeplasser etter utbyggingen.
Scandic Hamar kan tilby 302 rom og 1000 sengeplasser etter utbyggingen.

Svært godt mottatt er møterommene i åttende etasje på 200 m2 og med 200 m2 fellesareal med utsikt ut over byen og Mjøsa. Til våren åpner hotellet en bistro med 200 sitteplasser.

- Med bistroen får vi enda ett bein til å stå på og vi håper lokalbefolkningen tar turen til oss for å få seg et godt måltid. Jeg har stor tro på prosjektet, sier Åkerland.

Direktør for to hoteller

44-åringen har jobbet seg opp i systemet og til hotelldirektør, og har vært i Scandic-systemet siden 1996. Han startet i sin tid som kokk og servitør før han endte opp i hotellets kurs- og konferanseavdeling og teknisk sjef på Scandic Hamar, og har vært hotelldirektør fra 2015.

Resepsjonsavdelingen har fått et nytt uttrykk etter oppussingen.
Resepsjonsavdelingen har fått et nytt uttrykk etter oppussingen.

Han er også øverste sjef for Scandic Ringsaker med 176 rom som ligger 10 minutters kjøretur fra Hamar sentrum og i retning Brumunddal.

- Det er ikke noe problem å serve to hoteller. Jeg har veldig gode ledergrupper som drifter hotellene til daglig, sier han beskjedent.

- Jeg hadde tidlig ønske og ambisjoner om å klatre i systemet, og fikk tidlig beskjed om at jeg måtte lære. I fire år var jeg ute hos ulike hoteller for å suge til meg lærdom. Det å lede på ulike måter er spennende, legger han til.

Scandic Hamar har i mange år vært kjent som «idretts-hotellet», og har i en årrekke huset mange skøyteløpere. I tillegg har Idrettsgallaens nachspiel blitt lagt hit flere ganger.

Det er hjemmekoselig på Scandic Hamar i julen.
Det er hjemmekoselig på Scandic Hamar i julen.

Hotellet har enormt med boltreplass for store arrangementer: Vis a vis ligger Hamarhallen, som blir hyppig brukt til messer og konserter. I tillegg har hotellet Scandic scene som kan huse 1100 personer.

- Dette gjør oss unike. Vi kan arrangere flere store arrangementer samtidig fordi vi har fasiliteter og personell til å gjennomføre det. Vi har veldig mye kurs og konferanse hos oss. Rett før jul hadde vi 900 gjester på julebord hvorav 600 bespisende. Og konsert i den andre delen med flere hundre tilskuere. Det gjennomførte vi med glans, sier Frode Åkerland.

Powered by Labrador CMS