VM-bronse til norsk pizza

Norsk pizza er i verdenstoppen! Restauranten Eataly på Aker Brygge ble nylig nummer tre i klassen Napoletana STG under VM i pizzabaking i Parma.

Publisert Sist oppdatert

Første og andreplassen ble "selvsagt" kapret av hjemmenasjonen, men også tredjeplasser smaker godt når det handler om VM i pizzabaking. Spesielt når antall deltakere faktisk er opp mot 800.

Og det ble altså en sterk tredjeplass til Eataly Ristorante i Oslo for Pizza Napoletana STG. (Secondo la tradizione italiana). Napoletana er en Margherita-pizza som bakes i en vedfyrt steinovn som holder ca. 450 grader.

– Vi brukte kun de aller beste råvarene Italia har å by på. Tomater som vokser ved en vulkan, olivenolje fra Sicilia, fantastisk frisk Mozzarella og ekte basilikum fra Italia som smaker vidunderlig. Det tok oss fire måneder å lete opp de beste råvarene, forteller daglig leder ved Eataly, Tobias Schelin.

Stolt eier

Foruten tredjeplass for sin Napoletana fikk de også en sterk femteplass i kategorien «glutenfri pizza» med sin Pizza Carpaccio E Tartufo med trøfler.

– Vi er veldig stolte av å ha kompetanse i verdensklassen på vårt kjøkken og håper mange vil ta turen til Eataly for å smake på pizzaen vår, sier Maria Willumsen, administrerende direktør i Blender AS, en del av Umoe Restaurant Group.

Hemmeligheten bak suksessen?

Schelin, forteller at en mester-pizza må ha en god bunn og riktig mengde topping slik at den blir fint og godt stekt, i en god steinovn. I tillegg må man ha en flink pizzaiolo, og Eataly har en mester - italienske Elio Corsi. Corsi har vunnet Norsk Mesterskap 2014 -2016, samt EM i 2015. Han fikk også tredjeplass i VM i fjor, for sin Pizza Classico.

Vi gratulerer!