Vil bygge skyskraper

Publisert Sist oppdatert

Buchardt skal ha røpet planene sine under et seminar i Stockholm tidlig i februar. Prosjektet er planlagt gjennom eiendomsselskapet Øyer Invest, skriver den svenske avisen Fastighetsvärlden.

Til Fastighetsvärlden sier Buchardt at hotellet skal bli 200 meter høyt, og skal innvies 17. mai 2014. Dette er også datoen for 200-årsjubileet for den norske Grunnloven. Bygget skal romme 73.050 kvadratmeter som skal fordeles likt mellom kontorer, leiligheter og hotell, sier Buchardt til avisa.

Størrelsen på bygget er ikke tilfeldig valgt. 73.050 er antall dager fra grunnloven ble vedtatt til planlagt åpning.

I dag er det hotellet Oslo Plaza som er Norges høyeste bygning, med 117 meter. Den høyeste bygningen i Norden er Turning Torso i Malmö, som er 190 meter høyt.

Buchardt har også tidligere hatt planer om å bygge i høyden, men hotellet på over 300 meter i Malmø ble lagt bort til fordel for et nytt hotell som er under planlegging ved Hyllie stasjon. Hyllie ligger rett sør for Malmø og er den første stasjonen togene kommer til når de passerer Øresundsbroen og inn i Sverige.

Fulle hoteller
I Oslo er problemet mangel på gode tomter og Buchardt vil i dag ikke si noe om lokaliseringen av hotellet. Han vil også få en utfordring når det gjelder byggetillatelse da 200 meter er over den grensen Oslo kommune har signalisert de vil akseptere.
- I dag er belegget på hotellene i Oslo 75 prosent i snitt ukentlig, hvilket betyr at de er fulle i de tre mest attraktive dagene for forretningsreisende og konferanser, tirsdag, onsdag og torsdag. At det kommer ny kapasitet er derfor strålende nyheter for kunden, sier Simen Johannessen, markedsdirektør i reisebyråkjeden HRG Nordic, til Finansavisen. Han påpeker at det blir få nye hoteller i hovedstaden i 2008, men at det blir en økning de neste to årene.
Union Eiendomskapital, som satser stort innen hotellbransjen i Norden, vil i løpet av en 3-5 årsperiode bygge hotelleiendommer til mellom 10-15 milliarder, skriver e24.no.

 

Turning Torso i Malmø er i dag Nordens høyeste bygg.

Thumbnail Image: