Som skapt for oppgaven

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Markedsdirektør i Comfort Hotels, landets yngste hotelldirektør, årets unge leder. Selv er Simen Vinge mest opptatt av de Stordalske kjerneverdier; ansvar er noe du tar, ikke får, og det skal være gøy på jobb.

 

– Jeg elsker det jeg holder på med, utbryter han entusiastisk. Kun da er det mulig å gjøre fantastisk arbeid. Eller jobbe døgnet rundt for den saks skyld. Vinge ankommer presis fra et annet møte som tok noe lenger tid enn planlagt. Stilen er avslappet, men strikk er byttet ut med dressjakke. En syltynn bart pryder overleppa, og hentydninger om at noen har hermet blir kontant tilbakevist.

– Nix, jeg anla bart før Petter.

Ydmyk er han også overfor tilliten han er vist. Mange har hatt tro på ham.

– Jeg må særlig få trekke frem Thomas Westergaard som gang på gang har turt å satse på meg, sier han.

 

På rett hylle

Starten på eventyret tok til siste året på videregående.

– Jeg var usikker på hva jeg skulle bli, sier han. Ikke ulikt andre ungdommer med andre ord. Sammen med foreldrene gikk han gjennom forskjellige utdanningsløp og hotellbransjen virket spennende. Unge Vinge brukte høstferien til å jobbe gratis på Clarion Hotel Oslo Airport. Og ble heltent.

– Jeg følte meg hjemme. Vertskapsrollen passet meg utmerket. Etter høstferieuken fikk jeg tilbud om å jobbe som resepsjonist, sier han. Derfra var veien til Norsk Hotellhøgskole i Stavanger særdeles kort. Vinge fikk raskt jobb som ekstrahjelp ved Clarion Hotel Stavanger. Stillingsprosenten steg fra 50 til 70 og 100 prosent i løpet av studietiden.

– Det var veldig, veldig gøy. Og når du jobber med noe du liker, går det greit å jobbe så mye. Dessuten hadde de fleste andre studiekameratene mine også jobb ved siden av, sier han forklarende.

 

Bedt om å søke

– Og så kom daværende direktør Knut Berg og oppfordret meg til å søke på management trainee-stilling i Nordic Choice. Søknaden krevde bachelor, som jo var greit, dessuten måtte du ha to års ledererfaring, det var ikke så greit.

Men nederst på søknaden, med bittebitteliten skrift, stod de forløsende ord; om du likevel mener du er rett person til stillingen, fortell oss hvorfor. I mai 2009 ble det holdt audition.

– Jeg stod på det jeg kunne i to dager og visste at de jeg konkurrerte mot både hadde mer kunnskap og erfaring. Det var nesten som å være med på Idol da Thomas Westergaard ringte og sa at han følte seg som Jan Fredrik Karlsen. Jeg var temmelig sikker på at jeg ikke hadde fått jobben.

”Gratulerer; du er Nordic Choice’s nye trainee”, lød det derimot i telefonen. Vinge ble ansatt som den yngste gjennom tidene.

 

Kometen kommer

Comfort Hotel RunWay på Gardermoen ble neste stopp.

– Og der maste jeg meg til å få være med på alt, hang på som en klegg for å lære meg mest mulig.

Deretter ble han spurt om han ville være ansvarlig for åpningsprosessen til et helt nytt hotellkonsept. Det innebar byggesøknader, bevilgninger, rekruttering, markedsføring, innkjøp, osv.

– Meningen var at det skulle ansettes en ny hotelldirektør med meg som resepsjonssjef, sier han.

Igjen fikk han en riktig så hyggelig telefon fra før omtalte Westergaard som kunne fortelle at han var ansatt som hotelldirektør på Comfort Hotel Xpress.

– Det hotellet er min baby, sier Vinge. Stemmen blir øm og blikket en tanke sløret.

– Må nedom minst en gang i uken…

 

Gode råd er gratis

Og så kardinalspørsmålet; hva skal til hvis du vil opp og frem? Vinge deler villig og er krystallklar på at første bud er å ikke gi deg  før du har funnet yrket, bransjen eller oppgaven som passer akkurat deg.

– Finn det du virkelig brenner for, da kommer mye av det andre av seg selv, sier han. Med ettertrykk. Men du må være villig til å stå på hvis du skal lykkes. Vinges inntog i bransjen var en ukes gratisjobb. Han har brukt mye tid på egenutvikling, og ikke gått av veien for å være på jobb også utenom ordinær arbeidstid for å tilegne seg så mye kunnskap som overhode mulig.

– Bruk internett. Nå kan vi google etter spennende hoteller og gode løsninger for inspirasjon. Det er et kjempefortrinn, mener han. Han oppfordrer de eldre i bransjen til å tørre å slippe til yngre krefter.

– Ikke ta noe for gitt, stå på! Ansvar er ikke noe du får, men noe du tar, avslutter Simen Vinge. 

Teaser:

Markedsdirektør i Comfort Hotels, landets yngste hotelldirektør, årets unge leder. Selv er Simen Vinge mest opptatt av de Stordalske kjerneverdier; ansvar er noe du tar, ikke får, og det skal være gøy på jobb.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Simen Vinge ble årets unge leder i 2011.