Slik er "nye" Grand Hotel

Sjekk forandringen! Et flunkende nytt resepsjonområde, åpning av Palmen og en ny lobbybar er noen av dagens nyheter fra Grand Hotel.

Publisert Sist oppdatert

I dag kom de første smakebitene på en lang rekke forandringer på ærverdige Grand Hotel. Flere områder på hotellet er fortsatt "under oppussing", men i dag kan vi vise frem bilder av en helt ny lobbybar, noen smakebiter fra Palmen og ikke minst den totale forvandlingen av resepsjonsområdet. For det er særdeles lite av det gamle resepsjonsområdet, om noe, som er bevart når Grand Hotel nå viser frem sitt nye lobbyområde. Ifølge hotellet skal det være et naturlig og inspirerende møtested for alle som er innom Grand. Det nye lobbybar-konseptet, med navnet Othilia, er nå åpent for hotellgjester og andre besøkende.

Lobbybar-tilbudet vil være tilgjengelig alle dager og kvelder.

– I takt med byens stemninger og atmosfære som endrer seg i løpet av dagen og uken, vil også baren følge denne rytmen og gli inn i en Cocktail Bar fredag kveld, til en klassisk cocktail-meny inspirert av 1874 frem til 1930 & trendsettende cocktails. En moderne uptown service stil som inviterer til å være sosiale. Velkommen til Grand Hotel’s bohemske arv, skriver hotellet i en pressemelding.

Nye Palmen

Også legendariske Palmen er fornyet.

 

 

– Det nye konseptet inviterer alle inn til en opplevelse der du kan nyte en avslappet atmosfære i luksuriøse omgivelser. Vi tilbyr Nordisk-inspirerte smaksmenyer som også kan deles. Art Deco møter moderne design i Norges mest berømte hotell. Palmen er et fantastisk sted å starte dagen med et lett måltid eller slappe av etter jobb. Palmen serverer delikate retter som består av lokal, kortreist mat i sesong. Loungen vil fortsatt servere klassikerne, den evig populære Afternoon Tea og himmelske cocktails, fortsetter de i pressemeldingen.

“The Art of Grand”

Christian Ringnes har i anledning oppussingen av Grand Hotel kjøpt inn tre kunstverk som lånes ut til hotellet. Det vil bli flere. To av kunstverkene er allerede plassert i lobbyområdet; Elmgreen & Dragsets skulptur Powerless Structures og Tracey Emins neonverk The Scream. I Palmen monteres en overdådig lysekrone - Ca' Rezzonico -  signert britiske Cerith Wyn.   Norske Vanessa Baird er engasjert til å male et stedsspesifikt maleri til den store fondveggen i Palmen, dette vil installeres over sommeren.

Inngangen er åpen

Den siste gode nyheten er at hotellets originale inngang til hotellobbyen fra Karl Johan nå er åpen.

– Den generelle designen, installasjoner og vår nye kunst i lobbyen er på plass og ser helt fantastisk ut. De nye møblene, er dessverre forsinket, grunnet en brann som oppstod i lagerlokalene. Vi har forvaltet en midlertidig møblert løsning og venter på de nye møblene for å fullføre det totale interiøret, avslutter de med i pressmeldingen.

Både Othilia og Palmen Restaurant er nå åpnet.