Scandic dominerer

Hele 12 av 19 fylkesvinnere og halvparten av finalistene i Twinings Best Breakfast er Scandic-hoteller. Sjefen kaller det en seier for medarbeiderne.

Publisert Sist oppdatert

Scandic er representert med hele 12 av 19 fylkesvinnere og har i tillegg to av fire finaleplasser i den anerkjente konkurransen Twinings Best Breakfast.

– Å ha så mange finalister og fylkesvinnere i konkurransen er en seier for alle våre fantastiske medarbeidere over hele landet. Det er de som hver dag legger ned en enorm innsats for at våre gjester får den gode Scandic-frokosten, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Twinings Best Breakfast regnes som et uoffisielt NM i hotellfrokost. Mer enn 400 hoteller over hele landet er vurdert av Haugen-Gruppens konsulenter som består av kokker og sommelierer, samt av en uavhengig jury. Kriteriene hotellfrokostene vurderes ut i fra er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet.

Skreddersydd

Rica-kjeden, og da spesielt representert ved Nidelven, har dominert Twinings frokostkåring i en årrekke, og det har vært viktig for Scandic å ivareta og videreutvikle arven fra Rica. Frokosten på samtlige Scandic-hoteller i Norge ble relansert i april i år.

– Vi har tatt det beste fra Rica og Scandic etter integrasjonen av Rica-hotellene. Scandic er med våre 230 hoteller det selskapet i Norden som serverer flest mennesker en fullverdig frokost i løpet av et år. Erfaringen vi har opparbeidet oss har vi brukt til å skreddersy den nye frokosten til det beste for gjestene våre, sier Steen-Mevold.

Direktør for mat og drikke ved Scandic Hotels Norge, Morten Malting, er stolt og meget glad over at Scandic har flest nominasjoner i frokostkonkurransen.

– Scandic har laget en ny og bedre frokost med fokus på smak, presentasjon og service. Kåringen viser at satsningen bærer frukter, og at frokosten har blitt svært godt mottatt, sier Malting.

Tar ingenting på forskudd

Scandic har 87 hoteller over hele Norge. De nominerte Scandic-hotellene til den endelige finalen er Scandic Nidelven og Scandic Ishavshotel. Av disse er det naturlig nok knyttet spesiell forventning til Scandic Nidelven, som fra før av har vunnet den nasjonale frokostkonkurransen ni år på rad.

– Konkurransen i år virker å være tøffere enn noen gang, så vi tar ingenting på forskudd. Bare det å ha halve finalefeltet er allerede en seier for Scandic og viser at vi er den hotellkjeden som serverer Norges beste frokost, sier Malting.

I tillegg til finalister til den nasjonale frokostkåringen, kunngjorde Haugen-Gruppen også fylkesvinnere. Hele 12 av 19 fylkesvinnere er Scandic-hoteller. Av disse har flere tidligere hevdet seg godt frokostkåringen.

Malting mener kåringen viser bredden i hotellkjedens frokosttilbud.

- At Scandic er representert med så mange finalister og fylkesvinnere er et bevis på den kvaliteten gjestene kan forvente når de bor på Scandic. Uansett hvilket Scandic-hotell du bor på, kan du være sikker på at du får en god start på dagen, sier Malting.

Vinneren av den nasjonale konkurransen kåres 15. september.