
Relanserer eldgammel taffelakevitt
En liten skvett gir 10 manns styrke og 12 manns vett. Frantz Tandberg Taffel Aquavit er tilbake i hyllene.
– De siste ti årene har det kommet veldig mange gode akevitter, men her har vi en akevitt som er basert på en 177 år gammel resept, og det er helt spesielt, sier Pål Tandberg, som hele tiden har vært genuint opptatt av å være mest mulig tro mot det originale produktet.
– Etiketten er lik, flaska er så lik originalen som mulig og oppskriften er nøyaktig den samme. Dette er en akevitt som vil stå like godt i 2015 som den gjorde i 1838.
Andre ingredienser
Frantz Tandberg Taffel Aquavit skiller seg ut på flere områder. Den både smaker og dufter annerledes.
– Dette er en taffel akevitt som er lagret på en litt spesiell måte, og den består av noen andre ingredienser enn det som er typisk for andre akevitter, forteller Pål Tandberg.
Familien Tandberg startet i 1838 sitt brenneri i Tandberg gården i Øvre Storgate 18 i Drammen. Senere, i 1853, ble virksomheten utvidet med destilleri. Frantz Tandberg overtok destillasjonsdriften etter sin far, Andreas Martinius Tandberg, i 1864. I dag er det Pål Tandberg som står bak virksomheten.