Mord på herregård i Sverige

Publisert Sist oppdatert

Den kriminelle påskestarten fant sted i fornemme omgivelser på en gammel herregård i Säffle - i Sveriges skoger - en drøy time fra norskegrensen. Dyktige skuespillere fra teatergruppen Projecta i Karlstad hadde skreddersydd et blodig plot for krimelskende hotellgjester. Atmosfæren bærer tydelig preg av fordums aristokrati og tilbaketrukket luksus, og gjestene falt fort inn i en avslappet tilværelse. Den første kvelden bød vertskapet på en hyggelig sammenkomst for gjester og lokalt fintfolk. God mat og godt drikke stod på tapetet, det hele inspirert av 1800-tallets herregårdsselskaper.

Midt i middagen ble hyggen avbrutt av at døren slo opp og en likblek, andpusten mann styrtet inn. Det var lensmannen. Han hadde funnet kveldens sanger død utenfor, tilsynelatende brutalt drept.

Herfra befant alle seg midt i et spill som revet ut av en kriminalroman. Gjester og vertskap ble holdt under oppsyn. Alle var mistenkte. En mann var blitt brutalt tatt av dage og muligheten for at utenforstående kunne være ansvarlige ble raskt avfeid, til det ligger herregården for langt fra allfarvei.

Lensmannen sørget for å dele alle inn i fire grupper som kunne diskutere gåten og forsøke å finne ut hvem som kunne ha begått ugjerningen. Kvelden ble en nervepirrende seanse der alle forsøkte å løse det mystiske drapsgåten mens morderen etter all sannsynlighet befant seg i rommet sammen med dem.

Drapsvåpenet ble utover kvelden identifisert, teorier og anklager haglet og de lokale innbyggerne viste seg å skjule langt mer enn hva landsbidyllen først tilsa. Flere av personene tilstede skjulte en rekke ubehagelige hemmeligheter, hemmeligheter som viste seg og kunne knytte dem både til offeret og det grusomme drapet.

Før natten var omme hadde selskapet i fellesskap funnet løsningen på mysteriet og de kunne peke ut forbryteren; det var …..Gjestene var sjokkerte og lamslåtte, men lettet over at den skyldige var blitt tatt.

Nordmenn elsker å la seg skremme av god krim i påskeuken.

- Nordmenn elsker krim – spesielt ved påsketider. Her går de rett inn i Agatha Christies verden. Og kanskje er det vel så greit som å sitte med krimboken i hytteveggen, sier Ragnhild Nøland, vertinne på Krokstad Herrgård. Hun trives godt med å huse både spenningssøkende gjester og legge til rette for bloddryppende historier. Men hun håper på litt tid i påsken for en god bok i solveggen også….

Thumbnail Image: