Marriott med luksushotell i Nannestad

Publisert Sist oppdatert

Første i Norge. Denne våren starter byggingen av det første Marriott-hotellet i Norge. Hotellet skal bygges i Nannestad og her er det en fornøyd ordfører i bygda, Hans Fredrik Bang, som viser fram skisser sammen med Rune Firing i driftsselskapet Scandinavian Hospitality Group As. (Foto: Magnar Haraldsen / Eidsvoll Ullensaker Blad)

Marriott etablerer sitt første norske storhotell i Åsgreina i Nannestad kommune, omkring seks kilometer fra Oslo Lufthavn Gardermoen – og rett utenfor støysonen for flyplassen. Scandinavian Hospitality Group skal drifte hotellet for Marriott, mens byggherre blir Live In AS. Marriott-kjeden har et hotell i hele Norden fra før. Det ligger i København.

Stort

Hotellprosjektet omfatter 250 dobbeltrom, som skal utstyres med enten en King Size eller to Queen-senger. Konferansefasilitetene spenner over 3.000 kvadratmeter, der målet er å trekke til seg markedets aller største kunder, både nasjonalt og internasjonalt.

– Det smaker fugl av dette. Vi er stolte og glade over at dette hotellet havner her i bygda. For Nannestad vil dette bety enormt mye positivt. Ikke minst med tanke på at stedet vil sysselsette 150 personer, sier en meget fornøyd ordfører i Nannestad, Hans Fredrik Bang.

Hotellprosjektet i Nannestad har en prislapp på 300 millioner kroner og Scandinavian Hospitality Group forventer en omsetning det første året på rundt 100 millioner kroner.

Illustrasjon: Arkitekt Finn Sandmæl

Porten til Skandinavia

– For oss og for Marriott er det viktig å tilby gjestene en spektakulær opplevelse. Her har vi marka og naturen like utenfor hotelldøra. Trenden går i retning av at forretningsfolk tar med seg familien når de er på reise. Her kan folk gå på ski, oppleve skogen eller bade utendørs på sommeren, sier Rune Firing i Scandinavian Hospitality Group.

Firing berømmer arkitekt Finn Sandmæl, som fikk ideen om et hotell i de flotte omgivelsene allerede for sju år siden.

- Vi ser et stort potensial med dette hotellet både nasjonalt og internasjonalt. Hovedtilstrømningen vil nok være kurs og konferanser på det nasjonale markedet. Og med en kurs og konferanseavdeling som alene er på 3000 kvadratmeter har vi plass til de fleste, sier en optimistisk Firing

Han retter mye honnør til kommunen både ved ordfører og administrasjon for den positive vilje og smidighet som har blitt vist i prosjektet.

Illustrasjon: Arkitekt Finn Sandmæl

Positivt

Nannestad har til nå fått mest boligutbygging som en følge av flyplassen på Gardermoen. Dette er den første riktig store næringsetableringen i bygda etter flyplassen kom. Og Sp-ordfører Hans Fredrik Bang er fornøyd, men ser at det kan være skjær i sjøen her.

– Dette er ikke bare positivt, men fordelene er langt større enn ulempene. Nannestad kommune får mange arbeidsplasser og skatteinntekter. Skolene i nærområdet vil etter hvert få styrket sitt elevgrunnlag, for det er også planlagt 50–60 eneboliger i tilknytning til hotellet.

– Hva er utbyggers bidrag til kommunal infrastruktur?

– Vi snakker om minst 10 millioner kroner til vann og avløp, samt en million til fortau eller gang og sykkelveg gjennom tettbebyggelsen i Åsgreina. Det er også planlagt ny vei fra rv 120 og opp til Åsgreina, sier Hans Fredrik Bang, men den kommer ikke på plass i første omgang.

- Utbyggingsavtalen med reguleringsplanen passerte kommunestyret i midten av desember så jeg regner med at startdato er satt når dine lesere får bladet i hånda, sier ordføreren.

Illustrasjon: Arkitekt Finn Sandmæl

Han opplyser at etter Marriott-kjeden kom på banen er det flere hotellkjeder som har kastet sitt blikk på skibygda Nannestad. Det er også planer om en golfbane like i nærheten på sikt. Det er i dag to golfbaner innenfor 25 minutters kjøring fra det planlagte hotellet.

Grunnløs kritikk

I etterkant av offentliggjøringen av hotelletableringen i Nannestad kom det kritikk fra fagforeningshold om Marriott-kjeden som arbeidsgiver.

- Vi tar den kritikken som har kommet seriøst. Jeg understreker at vi ikke søker konflikter som vi skal kjøre i pressen og stiller oss noe undrende til disse påstandene, sier Firing.

- For det første har Marriott-kjeden flere ganger vunnet priser for mest fornøyde ansatte. For det andre vil de som får jobb i Nannestad være ansatt hos Scandinavian Hospitality Group. Vi har drevet i bransjen siden 80-tallet og har hele tiden forholdt oss til lover og regler og de tariffer som er satt i overenskomstene innen arbeidslivet, sier Rune Firing.

Thumbnail Image: