Hvem får dra til Cuba?

I dag blir det klart hvem som vinner den norske finalen i Havana Club Cocktail Grand Prix og dermed får representere Norge i finalen på Cuba.

Publisert Sist oppdatert

Havana Club Cocktail Grand Prix finner sted annethvert år og i år er det 11. gang konkurransen gjennomføres. Finalen foregår i Oslo og vinneren blir Norges representant i den globale finalen som finner sted 30. mai til 4. juni i Havanna på Cuba.

Måtte nekte deltakere

Ifølge Brand Manager Richard Düring i Pernod Ricard Norge har det vært stor interesse blant bransjen om å få delta i den norske finalen, så arrangøren var faktisk nødt til å ekskludere en del av de påmeldte. Årets deltakere er derfor en meget solid gjeng:

Jens Strandell - Tango

Simon Theodor Selvik - No Stress

Frode Harring - The Tasting Room

Odd Fjeldsgaard Rasmussen - Vaskeriet

Kasper Lygre Gulbrandsen - Ujevnt

Antonio Naranjo - Himkok

Egil Örn Hermannsson - Aku Aku

Julian Brady - Vaskeriet

Øystein Gaasemyr - Nama

Mike Svengren - Bror Bar

Øyvind Rage - Bristol Bar

Jesper Rosvall - Broreman Bar

Slavomir Kytka - The Thief

Adrian Hinojosa Håland - Hvaskjer

Torbjørn Efteland - Lysverket

Marus Dzurus - Himkok

Sterke dommere

Dommerne er Andy Louden, vinner av den globale Havana Club Cocktail Grand Prix 2014, som også vil også være jurymedlem i den globale finalen om 3 måneder. Andy jobber til daglig som Head Bartender på Blond Spot, St. Martins Lane. Det andre jurymedlemmet er Chris Grøtvedt, en kjenning for de fleste. Bar Manager på The Thief, grunnlegger av Oslo Bar Show, vinner av den norske finalen av Havana Club Cocktail Grand Prix 2014 og en innovatør innen Norsk barindustri. Sist, men ikke minst, kommer Ben Reed fra CocktailCredentials UK. Ben, som Global Cocktail Ambassador, er en av skaperne av det som i dag definerer britisk cocktailkultur. Har i over 20 år trent mer enn 20.000 bartendere i 30 land og er i tillegg Rum Master.