Himkok-Nevares til topps

Antonio Naranjo Nevares fra Himkok i Oslo vant den nasjonale finalen av Havana Club Cocktail Grand Prix og sikret seg plass i den globale finalen på Cuba.

Publisert Sist oppdatert

Havana Club Cocktail Grand Prix i Havanna, som finner sted i nettopp Havana 30. mai til 4. juni skal han kjempe mot representanter fra mer enn 40 land. I den den norske finalen, som fant sted i Pernod Ricard Norways kontorer i Oslo, beseiret han 16 andre finalister.

– Finalen, med flere av Norges dyktigste bartendere, var svært spennende. Det representerte virkelig en bit av Cuba, med en miks av bartendere fra flere land som Norge, Australia, Sverige, Slovakia, Island og Cuba. Antonio imponerte juryen ved å kombinere Cubanske cocktailklassikere som blant annet El Presidente, med Afrikansk Vermuth, Cream Cherry Wine og Omeshu Sake, for å skape sin "Criollo". Vinnercocktailen klarte virkelig å fange hjertet og sjelen til Cuba i et glass, sier Sr. Brand Manager Richard Düring.

Fra Cuba

Antonio fra Himkok sier følgende etter seieren:

– Jeg er kjempeglad som får representere Norge i den globale finalen i Havana Club Cocktail Grand Prix. Konkurransen var hard, men det så ut som om juryen nøt hvert sekund. Cuba er selvfølgelig en del at min egen historie siden jeg er derfra, men nå får jeg muligheten til å observere hvordan Cubanske bartendere lager klassikerne i dybden, så når jeg kommer dit vil jeg bruke alt Havana Club Gran Prix ekspertene vil lære oss. Inspirasjonen bak cocktailen min er Cuba og hvordan Cuba har blitt påvirket fra så mange kulturer som Afrika, Kina og USA, derav ingrediensene, og håper at denne ideen, kombinert med det jeg vil lære på Havanna vil hjelpe meg med å imponere dommerne en gang til.

Kjente dommere

I den globale finalen vil Antonio bli bedre kjent med kubansk rom og cocktail av en eksklusiv gruppe håndplukkede, anerkjente mixologister gjennom to dager med workshop og masterclasser. Et besøk til Havana Club destilleriet vil videre gi inspirasjon for Antonio før den intense konkurransen begynner.

Kuratorer i år vil være den anerkjente cocktailhistorikeren Jared Brown og Anistatia Miller, forfatter av mer enn 36 titler, i tillegg til Cuban Cocktails. Konferansier for finalen er Dave Broom, International Wine & Spirits Communicator of the Year 2013, og dømmes av et eksklusivt panel mixologister fra World’s 50 Best Bars, inkludert Hidetsugo Ueno, Renato ‘Tato’ Giovannoni, Alejandro Bolívar og Thanos Prunarus, pluss cocktailekspert Scotty Schuder og vinneren 2014 Andy Loudon.

Nick Blacknell, International Marketing Director i Havana Club, kommenterer: “Vi ser frem til å ønske noen av verdens beste bartendere velkommen til Cuba til den 11. Havana Club Cocktail Grand Prix. Som en av de mest tiltrekkende konkurransene blant bartendere samler konkurransen internasjonale talenter i Havanna for å lære mer om Cubas kultur og cocktailhistorie.

Globalt rom-prosjekt

For første gang i historien vil Cocktail Grand Prix vinneren få muligheten til å delta i et globalt rom-prosjekt på vegne av Havana Club. Ved å følge fotsporene til vinneren i 2014, Andy Lounden, så vil vinneren også delta som dommer i neste globale finale og jobbe som Havana Club konsulent i to år. Som en del av samarbeidet med merket, har Louden reist med Havana Club til noen av verdens beste bransjemesser og show, inkludert Berlin Bar Convent og London Rum Fest og hans vinnercocktail har blitt servert i barer over hele Havana og UK.

Vinneroppskriften

Her er oppskriften på Antonios "Criollo":

50 ml Havana 7 Años

25 ml African Vermouth

15 ml Cream sherry wine

20 ml Omeshu Sake

Glass: Rocks

Metode: -Spanish throw (kaste drinken mellom shakerne. Evt. for nybegynnere: helle drinken fra glass til glass).

Pynt: Appelsinzest