Her er en pristest Norge ikke taper!

Her er verdens dyreste hotellfrokoster.

Publisert Sist oppdatert

At Norge er et dyrt land, er opplest og vedtatt. Og at turister fra utlandet reagerer på prisnivået med vantro, er slik det skal være. Nå viser en fersk undersøkelse at gjester ved norske hoteller i det minste ikke har grunn til å få frokosten i vrangstrupen. Norge er nemlig bare nummer ni på listen over landene med de dyreste hotellfrokostene.

Undersøkelsen er utført av hotelleverandøren HRS under navnet den store hotellfrokostundersøkelsen, og den utroper Singapore til landet med høyest pris på dagens første måltid. 140 kroner er gjennomsnittsprisen der, mens Sveits følger like etter med 137 kroner. Deretter kommer Belgia med 125 kroner.

Undersøkelsen slår ikke uventet fast at prisen stiger med antall stjerner, og i Singapore krever et typisk femstjerners hotell rundt 260 kroner for egg, bacon og kaffe. Prisrekorden innehar likevel et seksstjerners hotell i Sveits som mener måltidet er verdt 330 kroner.

Bare en av tre hoteller inkluderer frokosten i romprisen, viser undersøkelsen som analyserer frokostvaner og priser 30 land over hele verden.

Og Norge? 105 kroner koster en hotellfrokost her, ifølge den store frokostundersøkelsen. Mens den rimeligste starten på dagen fås i Tyskland og Latvia (68 kroner), Finland og Polen (64 kroner).

Her er topp (eller bunn-)listen:

1  Singapore 

2  Sveits 

3  Belgia 

4  Nederland 

5  Storbritannia

6  Danmark 

7  Luxembourg 

8  Irland 

9  Norge 

 

10 Ungarn