Folk ser ferie som en rett, ikke som luksus

Publisert Sist oppdatert
Populariteten av reisende som overnattet kun èn natt har skutt i været det siste året. Tallet over reisende som booker nanoferier har totalt økt med hele 29 % det siste året, og noen reiser så langt som til Moskva og Abu Dhabi. Dette kommer frem av en analyse Hotels.com har gjort av nordmenns reisevaner i januar mot samme periode i fjor.

Utmerker seg spesielt
Noen byer markerer seg spesielt. For eksempel har tilreisende nordmenn på kortferie til Lisboa økt med hele 412 %, etterfulgt av Edinburgh som har økt med 179 %.

Trenden er lik over hele Europa, og i England er det for eksempel Firenze som har hatt størst merkbar økning med hele 532 %, mens interessen til den engelske badebyen Brighton har økt med 140 %, Marrakech med 80 %.

– Folk ser på ferie som en rett, ikke som luksus, og til tross for de økonomisk usikre tidene innretter de reisende seg etter dette og tar heller kortere ferier. Man kan oppleve mye, og få en fin avveksling fra hverdagen selv om man bare er bortreist én natt. sier Alison Couper, informasjonsdirektør i Hotels.com.

Størst økning i bestilte nanoferier blant nordmenn:
1.Lisboa 412 %
2.Edinburg 179 %
3.Milano 128 %
4.Madrid 81 %
5.Venezia 53 %
6.Helsinki 32 %
7.Paris 25 %
8.Stockholm 25 %
9.Tromsø 15 %
10.Bergen 7 %
Thumbnail Image: