ASKO satser på hydrogen

Når ASKO skal bestille nye lastebiler satser de på hydrogendrevne biler. Målet er å bli klimanøytral.

Publisert Sist oppdatert

ASKO har en ambisjon om å bli klimanøytral. Ambisjonen innebærer at de kun skal distribuere matvarer med fornybart drivstoff.

Hydrogenprosjektet til ASKO Midt-Norge er et viktig ledd i denne strategien. Hydrogen skal framstilles lokalt, ved hjelp av solceller. Målet er at både lastebiler og trucker skal kjøres med lokalt produsert hydrogen, skriver de i en pressmelding.

ASKO har definert et fremtidig drivstoffmønster hvor elektriske og hydrogendrevne biler vil være et satsingsområde når teknologien er ferdig utprøvd. Det er besluttet at ASKO Midt-Norge skal bygge et anlegg for produksjon av hydrogen. Erfaringene fra dette anlegget vil danne grunnlag for videre satsing på hydrogen innenfor ASKO.

Enova bidrar økonomisk til prosjektet gjennom å støtte ASKOs investeringer i kjøretøy og hydrogenproduksjonsanlegg med i overkant av 19,6 millioner kroner. Selskapet anser prosjektet som viktig for å bygge kunnskap i bransjen om hvordan hydrogendrevne lastebiler vil fungere under tøffe norske forhold.

Powered by Labrador CMS