Årets unge ledere i Hotell, Restaurant og Reiseliv

Publisert Sist oppdatert

Arne Bertelsen og Siri Løining. Foto: Fotograf Johan N. Ulrichsen

Bertelsen og Løining fikk prisene under HSMAI Reiselivsdagen på Radisson SAS Scandinavia Hotel i Oslo. De vant kåringen i skarp konkurranse blant mange dyktige kandidater om å bli utropt til årets unge ledere i Reiselivsbransjen.

Prisen deles ut av Cornell Hotel Society i Norge (CHS), reiselivsorganisasjonen HSMAI og bransjebladet Hotell, Restaurant & Reiseliv, sammen med sentrale aktører i hotell-, restaurant- og reiselivsnæringen. Formålet med utdelingen er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant unge ledere, samt å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell-, restaurant- og reiselivsbedrifter. Premien er et to ukers program for etterutdannelse ved Cornell University School of Hotel Administration i New York, inkludert reise og opphold.

Om Årets Unge Hotelier uttaler juryen:
Årets Unge Hotelier, Siri Løining (31 år), har i løpet av det siste året hun har vært hotellsjef på Grand Hotel stått for en betydelig effektivisering av driften innen hotellavdelingen. Et stort ansvar har vært konseptutvikling av hotellets ulike avdelinger hvor relasjonsbygging har vært en viktig del. Arbeid med å forsterke bruken av Revenue- og Yield Management har gitt gode resultater. Hun har vist spesielt gode lederegenskaper ved å bidra til en foryngelseskur av konsepter som har gitt økonomiske resultater og gode personalrelasjoner. Juryen ser i Siri Løining en typisk representant for en ny generasjon ledertype som har tilegnet seg moderne bedriftsøkonomiske kunnskaper og som vet å bruke disse som virkemidler til å oppnå en optimal kombinasjon av god lønnsomhet, gode personalrelasjoner og størst mulig god gammel gjestetilfredshet.

Om Årets Unge Leder i Reisebransjen sier juryen:
Arne Bertelsen (29 år), har mye av æren for Skarsnuten Hotell, som inngår i Knut Kloster jr´s Det Virkelig Gode Liv kjeden, har hatt stor suksess og vekst i løpet av de snart to årene han har vært daglig leder. Med en betydelig økning i omsetning og ved å effektivisere driften, har hans innsats bidratt til at hotellet har fått mer ut av hver krone. Han har vist stor kreativitet, teft og kvalitetssans med å utvikle mat- og vin-konsepter, samt nye aktivitetstilbud, noe som har bidratt til flere og fornøyde gjester. Det Virkelig Gode Liv kjeden er med på å bevare en egenart i norsk reiseliv. Arne Bertelsen bidrar med sin entusiasme og lederegenskaper til at den bedrift innen kjeden han leder er blitt et unikt og populært reisemål for norske og utenlandske turister. Juryen ser derfor på ham som en viktig representant for nye trender i norsk reiseliv.

Alle de nominerte. Foto: Fotograf Johan N. Ulrichsen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De øvrige nominerte:
Vanja Langsåvold Braute (31 år), adm. dir. Radisson SAS Hotel, Ålesund
Ronny M. Gjøse (32 år), hotelldir. Radisson SAS Polar Hotel - Spitsbergen Hotel – Nybyen Guesthouse, Longyerbyen Karoline Habberstad (27 år), resepsjonsleder- og IT-ansvarlig Scandic Edderkoppen, Oslo
Gaute Løvset (32 år), driftssjef Herlige Stavanger Restauranter
Rajko Mink (32 år), direktør Rainbow Hotell Arena, Lillestrøm
Katrine Mosfjeld (31 år), driftssjef Turistinformasjonene for VisitOslo

Unik sjanse for unge bransjefolk.
Årets Unge Leder i Reiselivet og Årets Unge Hotelier. Prisene deles ut hvert år og blir gitt til to unge ledere som har utmerket seg spesielt det siste året, enten ved eksepsjonelt gode resultater i sin jobb, eller ved at de har vært spesielt nytenkende i sin virksomhet og lederrolle. Formålet med utdelingen er å fremme resultatorientert og nytenkende lederskap blant unge ledere, samt å fokusere på viktigheten av lederrollen i hotell-, restaurant- og reiselivsbedrifter. Premien er et to ukers program for etterutdannelse ved Cornell University - School of Hotel Administration i New York, inkludert reise og opphold.

Dette opplegget er valgt fordi skolen regnes for å være verdens fremste lærested for 'Hospitality Management', med de beste eksperter innen hvert fagfelt og de beste undervisningsfasiliteter og hjelpemidler.

Juryen
Juryen ble ledet av Peter Holst, adm. dir. Radisson SAS Hotel Gardermoen. I juryen satt også Morten Thorvaldsen, administrerende direktør, Rainbow Hotels, Helge Gjellestad, salgsdirektør SAS Braathen, Martin Jørgensen, direktør Nettbyråer, VIA gruppen, Dag Jenssen, instituttleder Norsk Hotellhøgskole, Stavanger Universitet, Leif Evensen, worldwide President Cornell Hotel Society International, Hans Kristiansen, redaktør Hotell, Restaurant og Reiseliv, Ingunn Hofseth, generalsekretær HSMAI Chapter Norway, Ingvar Tjøstheim, president Cornell Hotel Society i Norge og Solfrid Sæberg, Hilton-Scandic Hotels Norge.
(Pressemelding, HSMAI)
Thumbnail Image: