Årets sommerhotell er kåret

Publisert Sist oppdatert

Da Reiser & feries og Nettavisens lesere stemte frem Sommarøy Arctic Hotel til Norges flotteste sommerhotell, var det med et lokalt engasjement og en utvetydig kjærlighet til både hotell og omgivelser som var umulig å ignorere. Hotellet overbeviste med både antall stemmer og med inngående beskrivelser.

Sommarøy er kåret til årets sommerhotell. (Foto: Vidar Dons Lindrupsen)

Stillhet og spektakulær natur er det første som møter hotellets besøkende på «Tromsøs beste vestkant». Her finner du også nordnorsk gjestfrihet på sitt aller beste. Det var likevel en stolt og ydmyk daglig leder som mottok diplomet på vegne av hotellet.

– Diplomet skal henge i resepsjonen, så både vi og gjestene får beundret det, sier hotellets daglige leder Hans Woll entusiastisk.

Woll sier han aldri trodde hotellet, som kun har om lag 18 årsverk, skulle gå av med seieren.

– Jeg oppdaget tilfeldig at vi var med i kåringen, og ble beæret bare med tanke på hvilke andre som var med på listen av nominerte hoteller, legger han til.

Stemmene har tikket inn, blant annet fra fiskeværets lokalbefolkning på om lag 500 innbyggere, deriblant fylkesmann Svein Ludvigsen, men etter responsen å dømme er det også mange utenfor naturperlens nærområde som har gode sommeropplevelser fra hotellet.

Hotellet har 300 sengeplasser fordelt på 28 hotellrom og 24 sjøhus. Gjestene kan nyte sin egen lille private sandstrand under midnattssola, eller oppleve naturen aktivt gjennom ørnesafari, havcruise, tur til Hekkingen fyr eller et besøk til dyreparken.

– Vi har vært her mange ganger før, og kommer sikkert tilbake, forteller ekteparet Odd Bjarne Sletten og Svanhild Brox Sletten, som er tilreisende fra Bergen.

– Det ligger helt nede ved sjøen, midt i naturen, mellom fugl og fisk. En helt fantastisk plass, mener Odd Bjarne.

I fjor valgte 14 par å gifte seg på idylliske Sommarøy, men daglig leder understreker at hotellet er til for både store og små anledninger.

– Her får alle lik behandling, enten man kommer alene eller sammen i en større gruppe. Og vi tar i mot spesielle ønsker med et positivt utgangspunkt, opplyser Woll.

Hotellet tar i mot utmerkelsen og nye gjester med et stort smil, og er tydelige på at dette vil inspirere til å holde kvaliteten oppe.

– Nå skal vi bare fortsette som vi har gjort – å gjøre vårt beste hver dag, avslutter hotellmedarbeider Kristin Hafsteinsdottir.

Leserne mener:
«De har flotte rorbuanlegg som er en nytelse å bo i.» Asger Karl Larsen
«… ei lita perle ut mot det åpne, blå og barske havet, og gjestfriheten er alltid topp.» Jørgen A. K. Hjertsen
«Det må være den mest fantastiske plassen på jord!» Heidi Nilsen
«Kortreist mat fra den blå åkeren, nordnorsk gjestfrihet av ypperste klasse.» Svein Ludvigsen, fylkesmann

… og på de neste plassene

2. plass: Sola Strand Hotel
«Et hjemmekoselig hotell med perfekt beliggenhet.» Anette Upsahl, Halden

3. plass: Hotel Union Øye
«Her kan du verkelig slappe av, kople ut, slik ein skal når det er ferie.» Audhild Gregoriusdotter Rotevatn, Oslo

4. plass Fretheim Hotel
«Et flott hotell innerst i Sognefjorden med hyggelige rom, og en fin plass å nyte den fantastiske naturen rett utenfor.» Anette Almgren, Drøbak

5. plass: Holmsbu Spa og Hotell
«På min 30-årsdag sammen med min samboer fikk vi kjempebra service og deilig spa, i en fantastisk skjærgårdsidyll.» Svenn Erik Zachariassen, Oslo

Reiser & ferie og Nettavisen har kåret årets norske sommerhotell, og vinneren ble Sommarøy Arctic Hotel i Tromsø.

Thumbnail Image: