Stenger dørene for godt

Søndag sjekker de siste gjestene ut fra dette First-hotellet.

Publisert Sist oppdatert

Klokken tolv søndag stenges dørene ved First Hotel Solborg i Mandal for godt. I april ble det kjent at First-kjeden trekker seg ut av Mandal. Hotellet hadde i 2013 et gjennomsnittlig belegg på 24 prosent, mens snittet for kjeden er 60 prosent. Solborg ligger an til enda dårligere tall i 2014, skriver Lindesnes Avis.

Stephen Meinich-Bache, administrerende direktør for Tribe Hotels som har merkenavnet First, begrunnet nedleggelsen med at med at det overhodet ikke var markedsutvikling i Mandal.

– Det er historisk lavt belegg. Noen vil sikkert forklare det med at hotellet trenger en oppgradering, men hovedproblemet er at det ikke er næring nok til å bygge opp under virksomheten, sier Meinich-Bache.

Tolv ansatte

Hotellet har tolv ansatte fordelt på heltid, deltid og vikarer.

De ansatte har ifølge hotelldirektør Stephen Dutton mottatt oppsigelser for en god stund siden, og har vært godt informert om hva som skjer.

Ifølge direktøren har en del av de ansatte allerede andre jobber, og noen vurderer å jobbe ved andre hoteller i Kristiansand.

Nytt hotell under planlegging

Det planlegges et nytt hotell i Mandal. Men etter flere runder mellom utbyggere og kommune er det ennå ikke sikkert når hotellet kan bygges. Tomten er imidlertid klar: Et nytt hotell skal ligge ved i sjøkanten, like ved kulturhuset Buen, skriver nrk.no.

 

 

Powered by Labrador CMS