Gjenåpner Grand Café

Nå er det kjent at Fursetgruppen får ansvaret når legendariske Grand Café gjenåpner.

Publisert Sist oppdatert

Det har lenge vært spekulert i hvilken fremtid legendariske Grand Café hadde etter at den ble stengt av økonomiske årsaker. Nå er det klart at Bjørn Tore Furset og hans gruppe får det ærefulle oppdraget med å gjenreise den sovende kjempen.

– Vi ser med glede på å kunne ta del i de neste 100 årene og skape ny historie sammen med Grand Hotel, sier innehaver Bjørn Tore Furset.

Fursetgruppen har blant annet Ekebergrestauranten, Festningen Restaurant, Tjuvholmen Sjømagasin og også stjernerestauranten Maaemo i sin portefølje.

Totalopplevelsen i fokus

– For oss er det viktig å ta vare på den gode atmosfæren vi alle husker Grand Café som, samtidig som vi ønsker å skape ny historie. Dette skal være stedet du ønsker å vende tilbake til hvor totalopplevelsen står i fokus, sier Bjørn Tore Furset. Konseptet er i støpeskjeen og ikke klart før i løpet av sommeren.

Også på hotellet mottas nyheten med glede.

– Vi er veldig fornøyde med at Fursetgruppen tar over Grand Café og bringer historien videre. De har høy anseelse i bransjen for sin erfaring, ulike og sterke merkevarer og solid fagkunnskap. Vi ser frem til å ønske de velkommen i Grand-familien, sier hotelldirektør på Grand Hotel, Fredrikke Næss.

Stolt historie

I 1874 åpnet Grand Café dørene, den gang Oslo het Kristiania. Det var her hele Grand Hotels historie startet. Caféen var stamstedet for blant andre Henrik Ibsen, Roald Amundsen, Knut Hamsun, Gustav Vigeland og Fridtjof Nansen i tillegg til en rekke andre "Kristianabohemer". Over 142 år senere er Grand Café fortsatt et av Norges mest kjente landemerker.

Siden juni 2015 har det vært kjent at det skal investeres 150 millioner kroner i oppussing og modernisering av hele Grand Hotel, inkludert Grand Café.

 

 

 

Powered by Labrador CMS