VIL TILBY NOE MER: – Vi ønsker å tilføre drammenserne ekstra opplevelser, sier Bølgen.

Mer enn «bare» en restaurant

Hos Bølgen & Moi i Drammen står aktivitetene i kø for tiden med alt fra foredrag av internasjonale storheter innen vin til after works og champagnelunsjer. – Vi ønsker å være noe mer enn «bare» en restaurant, sier Toralf Bølgen.

Publisert


Den fotballinteresserte restaurantkongen Toralf Bølgen har «rappet» et verdenskjent fotballklubb-slagord når Bølgen & Moi nå skal profilere seg som mer enn bare en restaurant. For velkjente Barcelona har i mange år vært kjent som «Més que un club» og når er det altså den norske restaurantkjeden som være noe mer.

– Bedre enn forventet

Det var i april i år at den kjente restaurantkjeden åpnet i de tidligere lokalene til «Glass» rett ved Drammenselvas bredde på Bragernes. Det tok blant annet med seg den såkalte «Champagnelunsjen», med DJ og artister, til elvebyen, et lørdagstilbud som er svært så populært på Briskeby i Oslo.

NB: Saken fortsetter under bildet.

DEKKET OG KLART: Bølgen & Moi har også lokaler i 2. etasje som er tilpasset arrangementer som konfirmasjon, julebord, møter og bryllup.


Nå satser selskapet enda mer på næringslivet med «after works»-arrangement, med musiker Josef Angyal i spissen, i tillegg til blant annet vinkurs med internasjonalt kjente vineksperter.

– Vi har vært gjennom en innkjørings- og åpningsperiode der besøket og omsetningen faktisk har vært større enn budsjettert, men vi er også veldig klar på at vi kan forbedre oss på ulike områder. Vi tenker langsiktig og ønsker å bygge stein på stein for å nå målet vårt om å bli en seriøs aktør i Drammen som gir kundene noe ekstra i tillegg til god mat og drikke. Og da må vi utvikle oss. Derfor har vi nå en rekke opplevelser og aktiviteter tilknyttet mat og drikke fram mot jul, sier Toralf Bølgene (62) som selv er en av landets fremste vineksperter med flere bokutgivelser på samvittigheten. Toralf driver og eier Bølgen & Moi sammen med kjendiskokken Trond Moi og Harald Berger.

Føler seg knyttet til Drammen

Både Harald Berger og Toralf Bølgen har sterk tilknytning til distriktet.  Berger er fra Darbu, mens Toralfs morsslekt er fra Åmot. I tillegg har Bølgen, som er en svoren Godset-tilhenger, en egen forkjærlighet for Drammen. Han er egentlig utdannet klassisk gitarist og musikkpedagog, en utdannelse som startet nettopp i Drammen der han også jobbet på kulturskolen og bodde i to år.

Den lokale tilknytningen var også en medvirkende årsak til at trioen etablerte seg i Drammen, men det var ikke hovedgrunnen.

– Fantastisk beliggenhet

– Det er jo den positive byutviklingen og den forventede veksten i Drammen som gjør den til en spennende by for oss. Vi har stor tro på at Drammen er en by der det går an å drive restaurant hele uka rundt. I tillegg så har vi jo fått en fantastisk beliggenhet rett ved Drammenselva med blant annet muligheter i 2. etasje til å arrangere julebord, konfirmasjoner og bryllup som er inkludert panoramautsikt, sier Toralf Bølgen.

– Det at vi tilfører drammenserne og alle andre kunder noe ekstra  gjør også at hele restauranten og de ansatte utvikler seg, sier Bølgen som naturlig nok også ønsker å trekke fram alle vin-arrangementene på restauranten. I tillegg til sine egne kurs; «Lær å smake vin med Toralf Bølgen» fikk 62-åringen nylig hadde storfint besøk av internasjonalt format. I forbindelse med arrangmentet ”Winmakers Dinner” var nemlig Daniele Accordini foredragsholder. Accordini selger viner som Amarone, Ripasso og Recioto fra det populære vindistriktet Cantina Negrar i Valpolicella.

Powered by Labrador CMS