NY SJEF: Lise Solheim Haukedal er ansatt som hotelldirektør ved Hotel Norge i Bergen.
NY SJEF: Lise Solheim Haukedal er ansatt som hotelldirektør ved Hotel Norge i Bergen.

Hun blir sjef på Hotel Norge

Lise Solheim Haukedal (37) er ansatt som hotelldirektør på Hotel Norge i Bergen.

Publisert

En av Norges mest spennende hotelldirektørstillinger er besatt. For når Bergens hotellsvane Hotel Norge åpner dørene igjen høsten 2018, er det med bergenskvinnen Lise Solheim Haukedal (37) ved roret.

Det er som kjent Scandic Hotels som skal overta driften av det tidligere Radisson Blu-hotellet og Solheim Haukedal kommer fra stillingen som hotelldirektør ved Scandic Ørnen.

– Dette er utrolig stort for meg. Som en ekte bergenser banker hjertet mitt for Bergen by. Jeg kribler etter å gi storstuen Hotel Norge tilbake til bergenserne og tilreisende som byens soleklare møteplass, sier påtroppende hotelldirektør Lise Solheim Haukedal.

Haukedal er kun 37 år gammel, men har allerede hatt en imponerende karriere; hun ble kåret til Årets Unge Hotelier i 2010, som hotelldirektør forvandlet hun Scandic Ørnen til Kygo Hotel i løpet av noen hektiske dager i 2015 og samme år ble Scandic Ørnen nominert til Norges beste hotell.

– Jeg liker en utfordring og tar sjanser andre kanskje ikke tør å ta. Som direktør på Hotel Norge skal jeg fortsette å se etter muligheter og gripe dem med begge hender, sier Haukedal.

 

I permisjon

For tiden er hun i fødselspermisjon etter å ha født tvillinger for drøye åtte måneder siden. 1. juni er hun tilbake på jobb og hun begynner da på Hotel Norge. Det er imidlertid ikke et helt nytt arbeidssted for henne. Fra 2008 til 2010 var hun Food & Beverage Manager ved Hotel Norge, og hun gleder seg stort til å komme tilbake til hotellet.

Og ikke overraskende har hun store ambisjoner for Hotel Norge by Scandic, som hotellet vil hete når det igjen åpner dørene sommeren 2018 etter å ha vært stengt i to år.

– Uansett hva våre konkurrenter sier, så er Hotel Norge selve storstuen i Bergen. Jeg ønsker å videreføre hotellets unike posisjon, men samtidig tørre å tenke annerledes og by på noe helt nytt til glede for både bergensere og tilreisende fra nær og fjern, sier Haukedal.

Per Paulsen tar over Scandic Ørnen

Per Paulsen har i Haukedals fravær midlertid vært sjef på Scandic Ørnen, men fra 1. juni tar han over hotelldirektørjobben på fast basis. Paulsen var direktør på Hotel Norge fra 2011 og frem til hotellet stengte for omfattende renovering og ombygging i fjor.

– Det er utrolig spennende å arbeide i Bergen sentrums andre storstue. Scandic Ørnen er det fjerde Scandic-hotellet jeg har gleden av å lede, sier Per Paulsen.

Paulsen har lang fartstid i hotell- og restaurantnæringen. Han startet sin hotellkarriere som kokkelærling ved Hotel Norge i 1973, og har siden jobbet som kjøkkensjef ved ulike hoteller og restauranter i Bergen og omegn. Han har vært hotelldirektør for blant annet Scandic Bergen Airport og Scandic i Stavanger.

Powered by Labrador CMS