STERKT: Hovedstaden leverer meget sterke tall hva gjelder pris og belegg for september i år Men mange andre norske byer opplevde en god september.

Knalltall for Oslo i september: 79,6 prosent av rommene var fylt opp

Romprisene i Bergen 39,9 prosent høyere enn i 2019. 

Publisert Sist oppdatert

Tall fra Benchmarking Alliance, som hotellrådgiver Peter Wiederstrøm fra Wiederstrøm Hotel Consulting har analysert, viser at Oslo kan vise til en meget sterk september. 

En hotellkunde måtte i gjennomsnitt ut med 1553 kr. eks mva. og frokost for et rom i Oslo, Fornebu inkludert.  i snitt var 79,6 % av rommene var fylt opp. Veksten i Oslo fra september i fjor er 4,1 % på rompris og 5,5 % på rombelegg, mens rombelegget stiger med 0,4 % fra september i fjor og med 33,7 % fra september 2019.

Det er norske hoteller med til sammen cirka 65.000 rom som rapporterer inn tall. Under finner du mer detaljert informasjon: 

SJEKK: Som vanlig rapporterer Peter Wiederstrøm
  • Romprisene i Bergen steg med 9,4 % fra september i fjor og var 39,9 % høyere enn september i siste normalår (2019) før pandemien. Rombelegget, altså andelene av tilgjengelig hotellrom som var leiet ut, økte i Bergen med 2,2 prosent fra september i fjor og med 4,8 prosent fra september 2019.
  • Både i Stavanger og Trondheim er det romprisvekst både fra september i fjor og september 2019, mens begge har rombeleggs-fall fra september i fjor og beleggsøkning fra september 2019.
  • Alle de tre nord-norske markedene i vår oversikt; Tromsø, Bodø og Harstad-Narvik, har lagt seg på "nedre tabell-halvdel" både når det gjelder rompris og rombelegg. I Tromsø og Bodø er det kapasitetsvekst som primært er årsaken til fallet i belegg.
  • Kristiansand-hotellene plasserer seg som vanlig beskjedent når vi snakker september-tabeller, og fra i fjor er det faktisk nedgang i antall.
  • Hotellene ved Gardermoen har beleggs-nedgang både fra i fjor og fra 2019, grunnet h.h.v. nedgang i antall solgte rom og kapasitetsvekst.
  • Både Lillehammer og Hamar har vekst i september fra if jor og 2019. Dette etter svake tall i august grunnet uværet som herjet. 
  • Haugesund har vært gjennom en formidabel vekst de siste årene. Tabellene her gjelder riktignok bare september måned de aktuelle tre årene, men også på årsbasis er økningen svært høy. Fra september i fjor økte rombelegget med 17,2 % og fra september 2019 gikk det opp med 35,3 %. Romprisene er opp 23,2 % fra september i fjor og opp 50,3 % fra sept. 2019. Både på belegg og pris stiger det mer i Haugesund enn i det totale norske utvalget.
  • Hotellene i Kristiansund hadde lavest rombelegg i september av de 13 markedene, tross vekst både fra 2019 og 2022.
  • September ble for øvrig en solid måned for norske hoteller totalt. Det samlede rombelegget økte noe både fra september i fjor (+0,4 % til 68,7 %) og fra september 2019 (+0,8 %), mens prisene steg betydelig (h.h.v. 5,7 og 31,3 %).
Powered by Labrador CMS