Han "ska færra te Mexico"

Julian Brady fra Vaskeriet i Bergen er kåret til Norges beste bartender under konkurransen World Class Nordics Final. Nå venter det VM-billett til Mexico.

Publisert

I tillegg til den prestisjefylte tittelen får han også en billett til World Class Global Final i Mexico City i august. Da skal det avsløres hvem som er verdens beste bartender.

På onsdag i forrige uke ble det nordiske mesterskapet i cocktail avholdt i den skotske byen Inverness, og samtidig skulle de kåre en mester fra hvert nordiske land. Over tre dager braket 12 talentfulle nordiske bartendere sammen for å konkurrere i både sjarme, personlighet, og selvfølgelig evnen til å lage velsmakende og innovative cocktails. På konkurransens siste dag sto svenske Josephine Sondlo fra Penny & Bill i Stockholm igjen som nordisk mester. Men Julian Brady fra Vaskeriet i Bergen vant tittelen som Norges beste bartender, foran Maroš Dzurus fra Himkok i Oslo og Kim Elise Ervik fra Harry Pepper Bar i Stavanger.


Finalen ble avholdt fra 22. til 23. mai med en storslått avslutning på Bunchew House like utenfor Inverness. På det tidspunktet hadde alle deltagerne konkurrert i tre forskjellige konkurranser. Born from the Bean, hvor de skulle smaksmatche en hjemmelaget sjokolade-ganache med deres egen kaffe og Zacapa-rom. Made by the Sea, hvor de skulle lage en cocktail basert på Talisker-whisky kombinert med ingredienser som de selv måtte finne langs kysten og i skogene på den forblåste skotske øya Isle of Skye. Og til slutt konkurransen Signature Serve, hvor de skulle sette sammen en cocktail, som fortalte deres egen personlige historie. Da de skulle regne ut den totale poengsummen fra de tre konkurransene, var det ingen tvil om hvem som var den norske mesteren.

– Når man er dommer i en konkurranse som den her, er det første man ser etter om deltakerne kan lage fantastiske cocktails. Det neste er deres personlighet. I dag vil gjestene i en bar ha en dedikert opplevelse – ikke bare en drink. Det krever at bartenderen har noe spesielt å by på, og det har Julian, forteller Ervin Trykowski, som er Diageos Whisky Ambassador i Skottland og dommer i konkurransen.

Fra Down Under til toppen av cocktailverden

Julian Brady er opprinnelig fra Australia, men i dag bor han i Bergen, hvor han finner inspirasjon i naturen og i omgivelsene rundt byen. Nå kan han glede seg til en ny konkurranse i august, som vil presentere han for den absolutte elite innenfor cocktailens verden. Både når det gjelder de andre deltagerne og dommerne som vil være tilknyttet finalen i Mexico. Men det uroer ikke den nykårede norske mesteren.

– Jeg har det så bra akkurat nå. Det ligger en stor oppgave foran meg, og jeg har mye å forbedre meg på de neste månedene. Men det kan jeg rett og slett ikke forholde meg til akkurat nå. Man kan virkelig forbedre seg til en cocktailkonkurranse som World Class Global Final, og jeg reiser dit med en intensjon om å vinne. Men det er mye som er avhengig av både tilfeldigheter og dagsform. Det har gått opp for meg under disse konkurransedagene. Og nå er jeg bare veldig glad, sier Julian Brady.

Powered by Labrador CMS