Kostbar trefelling

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Fellingen av et kommunalt tre koster hotelleier Stein Matre ved Tvedestrand Fjordhotell 100.000 kroner.

- Det er helt uholdbart at noen tar seg til rette og hugger ned kommunale trær som ikke er tilfeldig plantet. Det er derfor vi reagerer så tydelig, sier ordfører i Tvedestrand Jan Dukene til Fedrelandsvennen.

Det tredve år gamle lindetreet ble felt i forbindelse med utbedringer av hotellets uteservering. Tvedestrandposten var først ute til å omtale saken, og etter at den ulovlige trefellingen ble kjent, møttes kommunens ledelse og Stein Matre på mandag denne uken. Tirsdag bestemte formannskapet seg til å kreve at hotelleieren betaler 100.000 kroner. I tillegg skal et nytt tre plantes på samme sted.

Hotelleieren legger seg flat:

- Jeg er innstilt på å akseptere kommunens avgjørelse. Når jeg har tatt meg til rette innser jeg at det må reageres. Jeg legger meg flat i denne saken. Kommunens kompetanse på dette området er større enn min, sier Matre.

Tidligere i vinter hadde han gjort kommunen oppmerksom på planene om å fjerne treet, og fikk beskjed om at han skulle få en avgjørelse i løpet av 2014. Treet måtte imidlertid vike plassen for å gi rom for en ny, elektrisk markise, som hotelleieren håpet å få opp før utesesongen tar til for alvor. Nå er dette arbeidet stilt i bero.

Teaser:

Fellingen av et kommunalt tre koster hotelleier Stein Matre ved Tvedestrand Fjordhotell 100.000 kroner.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
(Illustrasjonsfoto)