The Edge åpnet i mai 2014, og fra dag en ble hotellet et nytt samlingspunkt for innbyggerne i Tromsø. Foto: www.forkerfotos.com

Prestisjepris til norske arkitekter for hotell i Tromsø

I hard konkurranse med andre europeiske arkitekter ble arkitektkontoret NIELSTORP+ utnevnt som Europeisk vinner i kategorien "Beste hotellprosjekt" 2016 for hotellet The Edge i Tromsø. Prisen ble delt ut London i forrige uke.

Publisert

I hard konkurranse med andre europeiske arkitekter ble arkitektkontoret NIELSTORP+ utnevnt som Europeisk vinner i kategorien "Beste hotellprosjekt" 2016 for hotellet The Edge i Tromsø.

Prisen ble delt ut London i forrige uke, melder selskapet i en pressemelding.

Dialog med katedralen

- Vi har forsøkt å få til en dialog mellom den ikoniske Ishavskatedralen (av Jan Inge Hovig), og det nye hotellet,  sier faglig leder Niels A. Torp.

Choice-sjef Petter Stordalen på kaia utenfor hotellet i forbindelse med omvisning med Hotellmagasinet noen måneder før åpning mai 2014.

- De skarpe hvite volumene er inspirert av de arktiske omgivelsene, og fasadene, bestående av glass og komposittelementer, er designet for å fange opp og reflektere de unike lysforholdene. På denne måten blir det fargerike spillet på den arktiske himmelen gjenskapt i fasaden. I solnedgang blir store deler av fasaden glødende rosa, mens det under nordlys blir et syn i grønt og lilla.

I tillegg til en spektakulær formgivning kan hotellet skilte med å være verdens nordligste hotell med energiklasse A.

Vant på grunn av...

- Vi vet selvfølgelig at vi vant prisen først og fremst pga den unike arkitekturen, men vi skal ikke se bort i fra at hotellet også har fått mye oppmerksomhet fordi mye av turismen nå i større grad trekkes mot arktiske strøk, uttaler prosjektleder Tord Kvien, som selv er oppvokst et steinkast fra Tromsø.

- Vi ser på prisen som en anerkjennelse for at kontoret har utviklet en destinasjon og ikke bare et hotell.

The Edge åpnet i mai 2014, og fra dag en ble hotellet et nytt samlingspunkt for innbyggerne i Tromsø, samt en ny kulturarena for både små og store eventer. Samtidig har The Edge blitt en arena som forsterker polaropplevelsen for et stadig økende antall turister til landsdelen. Hotellet driftes av Choice.

Powered by Labrador CMS