VOKSER I EKSPRESSFART: Hotellkjeden Citybox skal doble antall hotell, og trenger flere ansatte. Hos hotellkjeden gjøres alt arbeid internt, forteller HR-manager Sandra Holm.

Hotellkjeden står foran en kraftig vekst

Citybox skal doble antall hotell. Og trenger mange nye ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Stavanger, Tromsø, Brussel, Helsinki og Stockholm. Også flere andre europeiske storbyer står på ønskelisten for hotellkjeden Citybox.

I dag har de 1126 rom, men skal øke til 2219. Det krever flere ansatte. I mange ulike roller.

Mange år i Citybox

Citybox:

Hotellkjeden har 200 ansatte med hovedkontor i Bergen. Adm. dir. er Eivind Hjulstad. Citybox har 1126 rom fordelt på seks hoteller.

– Vi er glade i å gjøre ting selv og er mye involvert i eksterne prosjekter, i tillegg til å ha ressurser som interiørarkitekter og prosjektgruppen inhouse. Også rekrutteringen av nyansatte gjøres internt. Av dagens 18 ansatte i administrasjonen har 47 prosent hatt ulike roller i kjeden tidligere. Lederne har også jobbet seg oppover i systemet. Det er mange som har vært her i 10 år eller mer. Vi er en gründerbedrift, sier HR-manager Sandra Holm (26) til Hotellmagasinet.

Trønderen har to bachelor innen HR-faget, og har vært i kjeden i fire år.

Citybox har 200 på lønningslisten. Og ønsker at flest mulig skal ha mulighet til å klatre i gradene. Samtlige stillinger utlyses på interne og eksterne plattformer.

Ny personalhåndbok og nettside

Over halvparten av de ansatte på kjedens hovedkontor kommer fra hotellene, denne rekrutteringen internt går også igjen på hotellnivå.

– Vi ser fordelen av å ta oss all rekruttering: Det er vi som jobber her som kjenner kulturen best, og på den måten gjør at vi minimerer sjansen for feilansettelser. Det har alltid vært sånn i Citybox. Det sparer oss også for kostnader. I Citybox har vi flat struktur og jobber mye tverrfaglig. Det tror jeg gjør oss unike, og fordelen er at vår flate struktur bidrar til at alle ansatte får en større helhetlig driftsforståelse og innsikt i hverandres arbeid. Vi ønsker å beholde alle lengst mulig, sier hun.

26-åringen får nok å gjøre i tiden som kommer, og innrømmer at hun gleder seg. Hun har selv laget kjedens personalhåndbok som lanseres i sommer. I tillegg slippes ny nettside, og digital plattform for de ansatte.

– Å være et digitalt hotellselskap gjør at vi moderniserer arbeidslivet, noe som også er en krevende prosess. Det skal være kult og spennende å jobbe i Citybox, sier Sandra Holm.

Powered by Labrador CMS