KLAR TALE: Adm. dir. i Citybox, Eivind Hjulstad, har vært med siden 2010. han har målsetting om at hotellkjeden skal ha 60 hoteller innen 2030.

Citybox-sjefen: – Måten mange driver hotell på i dag er kostnadstungt og lite effektivt

Nå vil hotellkjeden inn København og Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Nylig ble det kjent Citybox skal åpne kjedens første hotell i Stavanger med 123 rom– og i tiden som kommer skal antall rom dobles fra 1126 til 2219, både i Norge og i utlandet.

– Jeg har hele tiden sagt at vi skal ha 60 hoteller innen 2030. Vi er på god vei, men må også være realistiske. Vi har vokst kraftig på kort tid og må gjøre ting på vår måte, sier administrerende direktør, Eivind Hjulstad (40), til Hotellmagasinet.

Oslo er veldig aktuelt

Vi møter den blide og sindige 40-åringen fra Måløy på kjedens eneste hotell i Oslo sentrum, som bare ligger et langskudd unna Karl Johan. Hotellet var også det som oppnådde bransjens høyeste belegg i fjor med 28 prosent over gjennomsnittet.

Citybox:

Hotellkjeden har hovedkontor i Bergen, og adm. dir. er Eivind Hjulstad. Citybox har seks hoteller, og store vekstambisjoner.

Hjulstad eier 13,7 prosent av den raskt voksende hotellkjeden, mens hovedaksjonær, familien Smith-Sivertsen, har 81 prosent. I tillegg er det et par hundre småaksjonærer.

Hjulstad har vært med i Citybox siden 2010, og har hotellhøgskole-utdanning med mastergrad-tittel fra Barcelona.

– Vi skulle gjerne hatt flere hoteller i Oslo, og vi har sikkert sett på flere enn 10 aktuelle prosjekter her, men har ikke funnet beliggenheten som passer til vårt konsept. Det er en tøff kamp om plassene i hovedstaden og i tillegg høye leiepriser. Men vi gir ikke opp og fortsetter letingen, sier han.

Gjør som Citybox

Brussel, Helsinki og Stockholm står allerede for tur i Europa. Men det stopper trolig ikke der.

– København og Tyskland er veldig interessant. Her har vi stor tro på at vi skal klare å lande noe. Personlig ønsker jeg at vi skal få til noe i Barcelona. Så får tiden vise om det lar seg gjennomføre, sier han.

For de som ikke vet: Suksessoppskriften til Citybox er kostnadseffektivt hotell med digital selvinnsjekk.

– Vi har veldig stor tro på vårt konsept, og vi skal ikke vokse for enhver pris - men være selektive. Selv om det er flere kjeder som tilbyr tilnærmet det samme som oss i utlandet, er vi de første som gjør det på denne måten i Norge. Jeg er overrasket over at de store kjedene her hjemme ikke ønsker å gjøre som oss. Måten mange driver hotellene på i dag er kostnadstungt og lite effektivt, forteller Hjulstad.

Powered by Labrador CMS